Häst och kusk påkörda av bil

Foto: MARIA HOLMÈN/KANAL75
TRAV

En olycka har inträffat i Fituna – i närheten av travtränaren Timo Nurmos gård.

En häst och kusk har blivit påkörda av en bil.

– Kusken är förd med ambulanshelikopter till Karolinska sjukhuset i Solna, berättar Christina Johansson, presstalesperson för polisen i Stockholms län.

Foto: Kanal75
Timo Nurmos.

Olyckan inträffade vid lunchtid under måndagen då Timo Nurmos och hans anställda var ute och körde snabbjobb med några av stallets hästar. När Trav365 når Timo Nurmos vet han inte så mycket om händelsen – men berättar följande:

– Det hände precis nu men det är för tidigt att säga något. Vi körde snabbjobb och plötsligt kom bara en bil, säger Nurmos.

”De krockade”

Polisen bekräftar uppgifterna och berättar att kusken fick föras med ambulanshelikopter till sjukhus. Kusken ska ha klagat på smärtor i nacke och rygg.

– Hästen och kusken var ute på träningsbanan då de mötte en bil. Föraren som körde bilen ska ha valt fel väg. De krockade och hästen sprang hem. Kusken är förd med ambulanshelikopter till Karolinska sjukhuset i Solna. Vi vet inte vilka skador det är, men personen var vid medvetande. Det här var en ren olyckshändelse, säger Christina Johansson, presstalesperson för polisen i Stockholms län.

Enligt polisen hade bilisten oavsiktligt valt fel väg och mött flera hästar och kuskar. Dessvärre gick det inte att undvika kollision med en av dem.

Hästen klarade sig utan skador och sprang direkt hem till stallet.

ARTIKELN HANDLAR OM