Goop: Vi har en bra chans på V75

Foto: ALN
TRAV

Björn Goop har fått ett sagolik inledning på sin tränarkarriär.

På lördag har den stekhete tränaren fyra hästar till start på V75 – och tror på en segerchans.

– Jacques har gjort det mesta rätt, målet är att köra honom i ledningen, säger Goop till Trav365.

Vid årsskiftet tog 34-årige Björn Goop över träningsverksamheten av pappa Olle Goop. Egentligen är det ingen skillnad då far och son drivit rörelsen tillsammans i flera år, men nu är det Björn som står som ansvarig för hästarna och ”lill-Goopen” kunde inte ha fått en bättre inledningen på karriären som tränare. Trots att det bara gått sex veckor av 2011 har stallets hästar sprungit in 3,8 miljoner kronor. Ett fantastiskt resultat som gör att Goop leder både kuskligan och tränarligan. Förra lördagen tog stallet tre V75-segrar och tjänade över en miljon kronor.

– Året har börjat kanonbra, det har verkligen varit jättebra men det är ett långt år och det är tufft. Jag har drömmar och mål, men jag kunde inte tänka mig att få en sådan här start. Det är alltid mycket lättare när det börjar bra, man får tränarnas och kundernas förtroende, säger Björn Goop.

Känns det extra bra då du själv står som tränare för hästarna?

– Ja, det är klart. Jag är väldigt mån om att det ska gå bra, och nu är det mitt personliga namn som står där. Men det är ju ett familjeföretag vi driver och det känns bra, allt fungerar perfekt. Vi har ett bra samarbete.

”Min bästa chans”

På lördag har Stall Goop fyra hästar till start på V75 på Kalmartravet. Att upprepa förra veckans succé blir givetvis svårt, näst intill omöjligt. Men Björn Goop avslöjar att han tror på mycket på fyraårige Jacques i V75-4 som inleder från spår ett i voltstart.

– Det är en fin häst, en jättebra häst. Han har gjort det mesta rätt hela tiden. Han har gått i årgångslopp och möter nu äldre men han känns bra och verkar okej i träningen. Spår ett är ett ganska bra spår, han kan öppna bra och målet är att försöka ta med ledningen med honom. Det känns bra, han är den av våra hästar som har bäst chans på lördag.

FAKTA

Björn Goop om sina övriga V75-hästar

Miss Sixty (V75-1)

– Var lite blek senast och hade ingen bra dag. Nu har hon fått träna på och känns fin. Jag tror att hon gör ett bra lopp men hon är lite ojämn i sina prestationer. När hon är i full form är hon bra och jag tror hon gör ett bra lopp, hon känns så pass fin.

The Editor (V75-2)

– Känns bra i jobben men kom fel på det senast. Hon fick en tuff inledningen men spurtade helt okej, inledningen var dock för tuff. Hon har bra form och känns fin i träningen och jag tror att hon kommer göra ett bra lopp. Men det är alltid jäkligt svårt att stå med tillägg och hon är bara en outsider.

Premier League (V75-7)

– Han gör bra lopp varje gång men nu blev det väldigt bra hästar emot så vi får ligga lågt. Jag ska köra ett passivt upplägg den här gången och han är mest en outsider. Vi siktar på pengar från det här läget. Det är en mysig och trevlig häst på alla sätt och vis.

Goop rankar sina chanser:

1. Jacques

2. The Editor

3. Miss Sixty

4. Premier League

ARTIKELN HANDLAR OM