Tog sin 34:e seger – tränaren rörd till tårar

Foto: ATG-PLAY/ALN
TRAV

Triton Sund har tjänat 15,2 miljoner kronor och vunnit massor av storlopp.

Trots det kunde tränaren Stefan Hultman inte hålla tårarna tillbaka efter segern på Solvalla under onsdagskvällen.

– Det är bara att buga, han är underbar, sa Hultman.

Nioårige Triton Sund har en hård och framgångsrik karriär bakom. Stefan Hultmans superstjärna har vunnit många stora och ärofyllda lopp men är trots sin höga ålder lika pigg som en unghäst.

Under onsdagskvällen startade hästen i prestigefyllda The Owners Trophy på Solvalla med 250 000 kronor till vinnaren. Triton Sund startade från 20 meters tillägg men kunde trots det sitta i ledningen efter ett varv då kusken Örjan Kihlström hittat de rätta vägarna.

Väl i ledningen var loppet odramatiskt och Triton Sund sprintade undan till en enkel seger över upploppet. I och med segern har Triton Sund tjänat 15,2 miljoner kronor och vunnit 34 lopp under sin fantastiska karriär. Men trots det kunde tränaren Stefan Hultman inte hålla tårarna tillbaka efter att hans favorithäst återigen vunnit.

– Det är bara att buga, vilken häst alltså! Han ser inte perfekt ut, det har han aldrig gjort men han känns så fin som han kan göra. Han är bara underbar, sa Hultman med darr på rösten.

”Sällsynt”

Kusken Örjan Kihlström var även han mäkta imponerad av hästen.

– Han känns väldigt fin, mjuk och fin. Han brukar få göra det mesta av jobbet själv, men för en gångs skull hade han lite tur. Det är jätteroligt att köra en sådan här bra häst. Efter att ha gått så många tuffa lopp är det väldigt sällsynt att man har sådan bra inställning kvar, sa Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.

ARTIKELN HANDLAR OM