Efter skandalen – nu är tävlingen tillbaka

ATG:s DD-mästaren slutade med fiasko – nu kör man tävlingen igen

Foto: ATG
Nu är ATG:s DD-mästaren tillbaka.
TRAV

Nu är ATG:s skandaltävling DD-mästaren tillbaka.

Efter fiaskot i våras gör ATG ett nytt försök.

– Vi fick lägga ner på grund av tekniska problem, men vi kände att intresset för tävlingen var så pass stort att vi vill köra igen, säger Jörgen Utgren, projektledare på ATG.

ATG:s tävling DD-mästaren skapade rubriker i våras. Spelare, kändisar och experter skulle tävla i vem som är bäst på att spela Dagens Dubbel. Intresset var stort och många var inne och registrerade sig på tävlingens sajt. Men på själva premiärdagen höll inte sajten och allt kraschade. Till slut tvingades ATG lägga ner hela tävlingen.

Nu är dock tävlingen tillbaka och den här gången ska sajten hålla.

– Det hände en mindre skandal förra gången och det var jättetråkigt. Vi fick lägga ner på grund av tekniska problem. Efter att ha fått väldigt många frågor och påtryckningar från våra kunder har vi bestämt för att köra igen och hoppas att många vill vara med och slåss om titeln DD-Mästare 2010, berättar Jörgen Utgren.

Kan vinna 150 000

Förra omgången kunde man vinna 100 000 om man blev DD-mästare, nu höjer man potten.

– Nu är det 150 000 kronor, så vi har höjt prissumman. Man har 1 000 kronor att förvalta, man får spela för max 200 kronor per dag och göra ett spel varje dag. Det är samma förutsättningar som förra gången, säger han.

Förra omgången hade man värvat kändisar som Tomas Brolin och Frank Andersson i tävlingen.

– Den här gången kommer vi ha en experttopp med etablerade experter och travjournalister. Vår förhoppning är att Mohammed Malla och Micke Nybrink ska vara med i tävlingen. Många kommer säkert ihåg deras bråk förra gången och nu hade varit ett perfekt tillfälle att avgöra vem som är bäst.

Bjud in vänner

Nu på måndag den 25 oktober får man börja registrera sig på sajten och måndagen den 1 november kör tävlingen i gång.

– Man kan skapa ligor och bjuda in sina kompisar. Vi håller på fram till den 21 november. Finalen körs på Solvalla den första december, de tre som kvalificerar sig blir inbjudna till finalen.

ARTIKELN HANDLAR OM