Drabbades av tandvärk – nu är stjärnan tillbaka

Foto: ALN
Reven d'Amour med Fredrik B Larsson och Henrik Larsson.
TRAV

Senaste starten på Solvalla slutade med galopp för topphästen Reven d'Amour.

Nu tror sig tränaren ha hittat orsaken: en värkande tand.

– Han blödde i munnen, det har han inte gjort tidigare, säger tränaren Henrik Larsson.

Henrik Larssons stjärna Reven d'Amour är tillbaka i Sverige efter sommarens lopp i USA. Under juli och augusti gjorde hästen tre starter i USA och slutade trea, två och trea. Bland annat tjänade hästen 1,5 miljoner kronor då han blev tvåa i Maple Leaf Trot i Toronto i juli.

Hästen gjorde comeback i Sverige på Solvalla i början av september och mötte bland annat Iceland och Marshland i ett V64-lopp. Men Reven d'Amour slutade oplacerad efter startgalopp.

Inflammation i en tand

Efter starten har tränaren Henrik Larsson kollat upp hästen och tror sig hittat en orsak varför hästen inte var sig lik. En värkande tand kan ha stoppat stjärnan.

– Han har fått träna på lite efter det senaste loppet. Nu känns han bra. Han hade inflammation i en tand, men tandläkaren fixade till det. Han var väldigt irriterad i det senaste loppet. Han blödde i munnen och det har han inte gjort tidigare. Han var riktigt besvärat faktiskt så en tandläkare fick ta bort tanden. Uppenbart var han besvärad av tanden, men nu är han pigg och glad.

”En bra häst”

Hästen har inte bästa utgångsläget, men tränaren är ändå positiv.

– Läget kunde ha varit bättre, det är svårt, men jag har en bra häst. Lite flyt på vägen och lite tempo är han inte helt borta. Men det är en outsider med tanke på läget, säger Henrik Larsson.

ARTIKELN HANDLAR OM