”Ska resa över hela världen...”

Foto: Karin Törnblom, Marcus Ericsson, Kanal75
TRAV

De har alla en sak gemensamt.

Antingen är de ursprungligen från de norra delarna av landet – eller så är de förknippade med Norrland på något sätt.

Nu bjuder kändisarna dig på deras tips till V75-omgången på Bergsåker och berättar vad de skulle göra om de tog hem hela miljonpotten.

– Jag skulle köpa ett hus till morsan och farsan, säger Kjell ”Brolle” Wallmark till Trav365.

På lördag gästar V75-cirkusen Norrland. Sundsvall och Bergsåkers travbana för att vara mer exakt. Det ligger många miljoner i potten och en av dem som vill vara med och göra upp om dem är artisten, Kjell ”Brolle” Wallmark, ursprungligen från Skellefteå. ”Brolle” har ett genuint travintresse och började jobba med hästar redan i tonåren.

– Jag började jobba extra och tränade travhästar när jag var 15 år och det var väl då som travintresset började, berättade han i en tidigare intervju på Trav365.

”Svanstedt vinner...”

Just nu är han ute och turnerar med showen "Ladies Night" som har gjort stor succé runt om i landet. Men ”Brolle” har lite tid för travet och tror sig ha hittat en bra vinnare på V75.

– Det är 1 Conrads Garland i V75-1. Det här vinner Svanstedt, säger han.

Vad gör du om du vinner hela potten på lördag?

– Jag skulle köpa ett hus till morsan och farsan och bygga ut min studio i Skellefteå, säger Kjell ”Brolle” Wallmark.

Här är fler Norrlands-profilers tips till V75-omgången:

Göran Forsmark, skådespelare

– Tintomara Hornline (V75-1) trodde jag mycket på senast hon vann. Hon var riktigt vass då och nu har hon ett passande smygläge med rygg på startsnabba hästar. Kan mycket väl blåsa ner allt igen. Sedan tror jag att Rakas (V75-3) leder hela vägen och det är en bra spik.

– I sista avdelningen har jag feeling för tre hästar. Jag tror att det står mellan Unix Brodde, Manna och Maxwell Mayday. Undrar om det inte är dags för Manna trots allt. Han var nära att vinna senast.

Vad gör du om du vinner hela potten på lördag?

– Vinner jag hela potten så blir det en del resor över hela världen. Sedan kommer jag att köpa hästar för ett par miljoner som jag placerar hos mina favorittränare. Det kommer att bli både trav- och galopphästar. Jag ska sätta dem hos Lutfi Kolgjini, Stig H, Goop, Per Fromell, Reuterskiöld, Lars-Göran Söderberg, Per Gustafsson och Susanne Osterling. Jag tycker att det är roligt med mindre tränare.

Challe Berglund, tränare för MODO hockey

– Bästa spiken är Nahar (V75-7) som vinner felfri.

– En rolig skräll är Nisse National (V75-2) som har varit mycket bra på slutet och har ett intressant läge. Är bortglömd.

Vad gör du om du vinner hela potten på lördag?

– Drar jag in hela potten kommer jag att investera.

Johan Edlund, programledare och kommentator

– Mitt miljondrag är att man ska gardera den stora favoriten Hallsta Lotus. Min vinnare är Lome Stjernen som man verkligen ska ta med, han är vässad för det här. Han borde komma till ledningen och sedan måste Hallsta Lotus göra ett jättelopp för att vinna. Man kan ta med Fakse också som det låter bra på.

Vad gör du om du vinner hela potten på lördag?

– Jag skulle nog unna mig en semester, en riktigt lyxig semester. Ta med mig min son och åka på lyxsemester. Sen skulle jag fortsätta jobba, men jag skulle nog njuta av livet mer. Göra roliga saker.

Jack Almenäs, son till Johan Edlund och Jessica Almenäs

– Colombian Necktie vinner, det måste vara Björn Goop-effekten.

Kajsa Gustafsson, tv-reporter och segerintervjuare.

– Jag tror på Sir Holger i V75-7. Hästen gick bra på Åby senast. Det är en bra häst och jag hoppas att inte läget spelar så stor roll.

ARTIKELN HANDLAR OM