Fransk superkusk till Solvalla – kör en häst

TRAV

När Solvalla kör 15 lopp på onsdag gästar den franske kusken Jean Michel Bazire banan.

Superkusken kommer köra en häst åt kompisen Stefan ”Tarzan” Melander.

– Det var han som hörde av sig till mig och ville köra, säger Melander.

Foto: ALN
Jean Michel Bazire.

Onsdagens V64-tävlingar på Solvalla erbjuder toppsport. Semifinalerna till Breeders' Crown avgörs och man börjar redan klockan 15.45 med det första loppet på Solvalla.

I V64-2, lopp elva, dyker Stefan Melanders treåring Update upp från spår ett bakom startbilen. Inte så konstigt kanske, det som däremot är intressant är att hästen kommer köras av den franske superstjärnan Jean Michel Bazire som är en av världens mest respekterade kuskar.

”Fruktansvärt bra häst”

Bazire flyger till Sverige för att köra en häst – och kompisen Stefan Melander tycker att det är roligt att få sin vän på besök.

– Det är inte så konstigt. Han körde Gigant Neo (pappan till Update) och tyckte att det var en fruktansvärt bra häst, så då ville han köra en avkomma till honom. Han har aldrig sett hästen, men han ville köra honom i det här loppet. Det var han som hörde av sig till och ville köra.

– Han körde ”Giganten” och höll på att vinna Prix d´Amerique med honom. Efteråt berättade han att det var en av de värsta hästarna han kört. Det verkar bra med hästen också. Han var ju inte riktigt bra i Kriteriekvalet. Det fattades lite. Men han var bra i loppet efter, så att verkar bra. Han fick ju drömspåret. Det är kul att han gillar en avkomma till Gigant Neo. Han har kört många lopp för mig i Frankrike. Det är inte voltstart i alla fall så han kan köra rakt fram, det var tur, säger Melander med ett skratt.

ARTIKELN HANDLAR OM