Nurmos: Det är ett polisärende

Efter den otäcka olyckan – nu berättar Timo Nurmos om händelsen

Foto: ALN/Kanal 75
En allvarlig bilolycka inträffade på Timo Nurmos gård. Nu är polisen inkopplad.
TRAV

Timo Nurmos lärling Mattias Djuse skadades allvarligt i en bilolycka på gården.

Några personer i en bil hade kört vilse i skogen och dök helt plötsligt upp på träningsbanan.

Nu berättar tränaren själv om den otäcka olyckan.

– Det här är ett polisärende nu, säger Nurmos på sin hemsida.

Det var under måndagen som den allvarliga olyckan inträffade på Timo Nurmos gård utanför Stockholm.

Timo Nurmos och några av hans anställda var ute och körde ett jobb på rundbanan då en bil plötsligt dök upp på banan. Nurmos och hans anställda körde tre hästar i bredd och hade inte en chans att väja för bilen.

Lärlingen Mattias Djuse skadades och fick föras med ambulanshelikoper till sjukhus för vård.

”Två av hästarna kom lösa och skenade hem till stallet. Mattias låg först och var den som krockade med bilen. Han var chanslös att kunna göra något. Hästen som låg bakom körde rakt in i den framförvarande. Mattias flög högt upp i luften och landade på benet i diket. Han flög iväg ganska långt och gjorde sig illa i ryggen och i benet. Han fick åka till sjukhus där han har övernattat. Som väl är har han inga allvarliga skador. Mattias har förstås ont i kroppen efter en sådan smäll men får eventuellt åka hem redan i dag (tisdag). Det kunde ha gått betydligt värre och både Mattias och vi andra hade tur i oturen, skriver Nurmos på stallets hemsida.

Privat område

Personerna i bilen skulle klättra i berg i området, men hade åkt vilse och hamnat på träningsbanan.

”Egentligen ska det här inte kunna hända. Det är helt privat område och främmande människor har inte där att göra. Personerna i bilen var två tjejer och en kille som skulle klättra i berg i skogen. De var i 25-års åldern och hade kört vilse. Den vägen som de körde på kan man normalt inte köra bil på. Jag har aldrig kunnat göra det i alla fall. Det är så små stigar att man enbart kan köra hästar där och inte bilar. Men trots det körde de på den lilla stigen som leder ut till rundbanan. Sedan kom de farande precis ur kurvan och mötte oss när vi kom i full fart”, skriver Nurmos på stallets hemsida.

Polisen inkopplad

Nu har polisen tagit över fallet och har hört de tre personerna i bilen.

”Jag har själv inte pratat med dem utan det har polisen gjort. Det här är ett polisärende nu. Jag är i alla fall glad att det inte gick värre än det gjorde. Hästarna klarade sig otroligt nog väldigt bra. De fick knappt ingenting på sig, bara några småsår. Vi kollade dem med veterinären direkt efteråt och de behövde inte sys”, skriver Nurmos.

ARTIKELN HANDLAR OM