– Det är mina bästa chanser

Foto: Kanal75
TRAV

Han har haft ett fantastiskt år hittills.

På onsdag kan det bli nya framgångar för Lutfi Kolgjini då Solvalla anordnar Breeders´ Crown-semifinaler.

Jägersotränaren kommer med sex hästar och har flera toppchanser.

– Alla har känts jäkligt fina, säger succétränaren.

Lutfi Kolgjini har skördat stora framgångar hittills under året. Med stora segrar i flera klassiska lopp så är han klar favorit till att bli Årets tränare. Stallets segerprocent ligger på 20 och hästarna har sprungit in nästan 30 miljoner kronor. Det är två miljoner mer än förra året – redan nu. På onsdag kan framgångarna fortsätta för Jägersro-tränaren. Solvalla anordnar maratontrav med flera superlopp och Breeders´ Crown-semifinaler. Kolgjini lastar hela sex hästar och gör resan från Malmö till Stockholm. Flera utav hästarna kommer i angeläget ärende.

– Det ser väl bra ut på pappret, jag har många fina hästar med mig. Det är fantastiskt kul, säger Lutfi Kolgjini.

Kolgjini: ”Jäkligt fina”

De det snackas mest om är så klart Kriterie-vinnaren Raja Mirchi och tvåan i Europaderbyt, Sebastian K. Båda de ska ha toppchans enligt tränaren.

– Sebastian K. , Juggle Face och Raja Mirchi borde ha bra möjligheter. Alla hästar jag har med mig visar otroligt god form i jobb. De har känts jäkligt fina.

Vem är bästa chansen?

– Det är Raja Mirchi. Men Sebastian K. ska också ha bra chans. Jag körde ett jobb med båda två i fredags och de kändes otroligt fina. Nu får de gå lugna motionsjobb fram till onsdag, berättar Kolgjini.

Lutfi Kolgjinis hästar på Solvalla:

5 Knowledge Face (Lopp 2)

– Hon har mest svikit på slutet, lite märkligt tycker jag för hästen känns jättefin i jobben. Hon har lite att bevisa...

5 Sebastian K. (Lopp 6, V5-3)

– Det är bara bra. Han håller den goda formen.

9 Nice Kronos (Lopp 4, V5-1)

– Fick jag stryka till det italienska Stoderbyt, hon hade gjort sig illa i hagen. Nu känns hon perfekt i jobben igen.

5 Kaffir Face (Lopp 5, V5-2)

– Känns mycket bra i jobben och Erik (Adielsson) var mycket nöjd med honom när han satt instängd med mycket krafter kvar i Kriteriet. Han borde snart få till det i lite större sammanhang.

2 Raja Mirchi (Lopp 10, V64-1)

– Det är mycket bra med honom. Efter Kriterie-segern beslutade vi oss för att göra några starter till innan det blir vintervila. Det blir inga ändringar på honom.

7 Juggle Face (Lopp 14, V65-5)

– Han visade senast att han har haft form länge, men det har häxat. Nu fick han äntligen vinna ett stort lopp. Det blev en fantastisk vinnartid, och det var lätt. Bomullen var kvar i öronen.

ARTIKELN HANDLAR OM