Stjärnstoet tog sin 20:e seger

Foto: Kanal75
Viola Silas bara klev undan på tiden 1.15,6 över 2140 meter med bilstart.
TRAV

Drottningen vinglade och var okoncentrerad i vanlig ordning,

Men segern var aldrig i fara.

Sagan om Viola Silas från Kalmar fortsatte på Solvalla på onsdagen då det fyraåriga stoet tog karriärens 20:e triumf i start nummer 21.

Det kördes 16 semifinaler i unghästserien Breeders' Crown på Solvalla under onsdagen.

Viola Silas, drottning bland de fyraåriga stona i Sverige, tävlade utanför V64 och gick i mål några minuter innan det stora riksspelet drog i gång.

Fredrik Persson lät Viola Silas trampa i gång lite lugnt och körde sig till täten efter 500 meter. Det blev enkelt uttryckt ingen match av semifinalen (en av sammanlagt fyra).

Viola Silas bara klev undan på tiden 1.15,6 över 2140 meter med bilstart.

”Blev tassig...”

Det regnade och Fredrik Persson satt och tittade över kanten på körglasögonen efter halva loppet när dessa blivit för skitiga.

Den kladdiga banan var inte heller något som passade Perssons häst särskilt bra.

– Hon blev lite tassig av banan och det var nära galopp i den första kurvan. Jag fick faktiskt ta i henne och det har jag inte behövt göra tidigare. Det är inte lätt för hästarna i dag, sade Kalmartränaren.

Räknar man med att vinna då man sitter bakom en sådan överlägsen häst som Viola Silas?

–Det gör man väl...kanske...med en sådan här häst. Men alla lopp ska köras och större favoriter än henne har förlorat, sade Fredrik Persson vars tanks blir jättefavorit till segern i de fyraåriga stonas final i Breeders' Crown i Eskilstuna nästa lördag.

Mikael Wikner/Kanal75

ARTIKELN HANDLAR OM