TV4-profilen: Allt är perfekt med hästen

Foto: ALN/KARIN TÖRNBLOM
Steffo Törnqvist har köpt hästen Insult Kotlett.
TRAV

TV4-profilen Steffo Törnqvist satsar på travsporten.

Törnqvist har köpt travhästen Insult Kotlett som tränas av Solvallas Roger Walmann.

– Allt är tydligen perfekt med hästen utom att han är en smula kobent, berättar Steffo Törnqvist.

Programledaren Steffo Törnqvist har investerat i en travhäst. Tv-profilen är en av delägarna i den tvåårige travhästen Insult Kotlett som nyligen gick premielopp på Solvalla.

– Min häst är en ovanligt klok och vacker häst, öronen rätt upp och kanonlungor. Men han är bara två år, så han håller på att bygga muskler och duger inte för tävling ännu. Allt är tydligen perfekt med hästen utom att han är en smula kobent. Jag har ingen aning om hur allvarligt det är för en travhäst att ha ben som en ko, men hellre det än en hjärna som ett höns. Söt är han i alla fall och blir han en vinnare så hurra, men det är inget jag räknar med, trots att stamtavlan sägs vara fin, säger han.

Hälsar på hästen

Han försöker att besöka hästen hos tränaren Roger Walmann då och då.

– Jag är där och klappar mule ibland, frågar lite korkade amatörfrågor, och tycker mest att det är fascinerande att ha en relation till ett så stort djur.

– Egentligen är jag lite rädd för hästar, de är stora och starka och är så förbannat lynniga.

”Älskar att tävla”

Törnqvist gillar travsporten – även om han inte riktigt har blivit travbiten.

– Jag älskar att tävla, jag älskar att gissa utgången av saker och ting och jag älskar att betta. Alltså borde trav passa mig perfekt, men ändå har jag inte fastnat. Några gånger om året håller jag föredrag på olika travbanor i landet och då passar jag på att spela lite och det är urkul varje gång. Jag har också kommit att gilla en del personer inom travsporten. Men jag kan ändå inte säga att jag är travintresserad eller travkunnig, berättar Törnqvist för Trav365.

ARTIKELN HANDLAR OM