Ägaren: Har aldrig sett honom bättre

Efter galoppen i Italien – nu är hockeystjärnornas häst laddad för revansch

Foto: ALN
Quarcio Du Chene med skötaren Ann-Karin Myrman.
TRAV

Äventyret i Italien slutade med galopp för stjärnhästen Quarcio Du Chene.

Nu är delägarna laddade för revansch i C.L. Müllers Memorial på Jägersro.

– Jag var och såg honom i Italien och jag tyckte aldrig att jag har sett honom bättre, säger delägaren Per Ottosson.

Stjärnhästen Quarcio Du Chene ägs av Axevallas spelexpert Per Ottosson, hockeystjärnorna Kristian Huselius Per-Johan Axelsson, Magnus Johansson och Tony Mårtensson.

I början av oktober var hästen i Rom och tävlade, men loppet slutade med galopp.

Nu på lördag möter hästen bland annat Stefan Hultmans Maharajah i C.L. Müllers Memorial på Jägersro med 500 000 kronor i förstapris.

Allt bra inför loppet

Enligt ägaren Per Ottosson har hästen tagit loppet i Italien bra.

– Allt ser jättebra ut med hästen. Han gick ett jobb i tisdags och de är nöjda med honom. Jag var och såg honom i Italien och jag tyckte aldrig att jag har sett honom bättre. Han var lugnare, han brukar vara rullig, men han såg mjuk och spänstig ut innan tävlingarna och såg bra ut i loppet. Det var mer en olyckshändelse att det blev galopp. De provade att köra utan käk i Italien, men jag tror inte att det var problemet. Jag vet inte hur de kommer att göra med utrustningen på lördag, det beror på hur pigg han är, säger han.

Vad tror du om lördagens lopp?

– Jag hoppas att han gör ett bra lopp, jag kräver inte att han ska vinna. Det är flera bra hästar med i loppet som trivs på den här distansen. Eftersom Maharjah har ett jobbigt spår ska man gardera loppet. Det finns några till som är bra, Local Conch och Yarrah Boko, det är två bra hästar. Quarcio har inte så många lopp i kroppen, men Local Conch och Yarrah Boko har visat att formen finns, de är igång. Jag tycker att man ska gardera loppet på fyra hästar, säger Per Ottosson.

Ingen av hockeystjärnorna kommer att vara på plats på lördag, vinner hästen kommer Per Ottosson få besöka vinnarcirkeln själv.

– Det är inte omöjligt att jag är på plats. Men hockeykillarna har problem att vara med på lördag. Jag tror inte att någon har möjlighet att medverka. Kristian Huselius är i USA och de andra spelar på lördag.

ARTIKELN HANDLAR OM