Anna, 31: Ska bli spännande

Foto: LARS JAKOBSSON/Kanal75
Anna Forssell.
TRAV

Anna Forssell tog hem titeln Årets Komet 2010 och körde in två miljoner kronor.

Nu storsatsar hon och flyttar sin verksamhet till Solvalla – och Jim Fricks gård.

– Det känns bra, vi får försöka göra så gott vi kan, säger Forssell till Trav365.

För snart ett år sedan störtade den legendariske travkusken Jim Frick i backen på Solvalla och ådrog sig svåra skallskador. Olyckan förstörde Fricks fantastiska travkarriär och nu lägger Jim full fokus på sin rehabilitering.

Tar över Fricks hästar

Efter Jim Fricks avslut som travtränare kommer nu succétränaren Anna Forssell flytta in på gården med merparten av sina hästar. 31-åringen som hade ett superår 2010 flyttade till Stockholm under söndagen och driver nu sin tränarrörelse på Jim Fricks gård.

– Merparten av hästarna jag har med mig är starthästar. 16 hästar har redan kommit hit och sedan kommer det ett till gäng nästa vecka. Sen har några av Jims hästar gått i träning hos mig, bland annat Son Of Brodde och Super Mara, säger Anna Forssell som inte lämnat gamla hemmabanan Axevalla helt.

– Jag har tvååringarna och några sena treåringar kvar där.

Hur känns det att få ta över några av Jims hästar?

– Det känns bra att folk vill ha kvar hästar på Östunaberg. Jag får försöka göra så gott jag kan.

Vad vill du uppnå med flytten?

– Jag är inte den som skryter precis med att jag har fina unghästar. Men på Axevalla finns det inga lopp för dem och då är det svårt. Men på Solvalla finns det mycket lopp med bra pengar varje vecka. Sen slipper man resa så långt också. Det känns bra, säger Anna Forssell som även ger glädjande besked om Jim Fricks tillstånd.

– Han är ute och promenerar varje dag och det är jätteroligt.