Almenäs: Kallade mig för fula saker

Foto: ATG
Jessica Almenäs berättar om den tuffa tiden i början av sin karriär i trav-tv.
TRAV

När programledaren Jessica Almenäs började med trav fick hon hård kritik av tittare och kritiker.

Men Almenäs vägrade att ge sig – och i dag är hon travets och TV4:s stora stjärna.

– Jag tror att det är många som hade gett upp i den situationen, säger hon i programmet Lindberg Orakat på ATG Play.

I säsongspremiären av ATG:s webbprogram Lindberg Orakat gästar TV4-profilen Jessica Almenäs programmet och berättar hur hon har lyckats göra succé i trav-tv. Almenäs kunde i princip inget om trav då hon fick jobbet som programledare i början av 2000-talet.

”Mångade hade gett upp”

I början av sin karriär i trav-tv fick hon hård kritik, men Almenäs vägrade att ge upp. I stället kämpade hon hårt för att bli accepterad av tittarna.

– Jag tror att det är många som hade gett upp i den situationen. Jag fick jättemycket kritik. De skrev massa elaka saker om mig på olika forum. Travronden skrev en massa elaka saker och alla var kritiska. De kallade mig för de fulaste sakerna. Jag har förträngt det mesta, men det var bimbo och Fröken Sverige-docka, säger hon i programmet.

– Jag var jätteledsen över det här, men jag gav mig fan på att jag skulle lära mig det. Jag ”råpluggade” trav, fick kassetter på sändningar som jag satt och tittade på, jag lusläste alla travtidningar och ställde tusen dumma frågor till Thomas Nilsson. Han var min guru och mentor. Jag frågade om allt, berättar hon.

Skriver elaka saker

Till sist hade hon fått tittarna och kritikernas förtroende.

– Det är klart att man får kritik alla kan inte gilla en och det har man lärt sig när man jobbar med tv. Speciellt när jag gör Lets Dance som har nästan två miljoner tittare varje fredag, så finns det personer som inte tycker man är bra och skriver en massa elaka saker.

– Men jag har lärt mig att ta det och det var ganska bra att börja med travet. Där blev man sågad till fotknölarna, berättar Almenäs i programmet.

Gjort flera program

Efter att ha börjat att jobbat med travet har Jessica bland annat fått göra Biggest Loser, Lets Dance, Fotbollsgalan och Nyhetsmorgon.

– Den här vägen som jag gått nu var den vägen som jag och min chef Pär Carlsson hoppades på. Han tog in mig i ett rum en gång när jag hade fått så mycket kritik och sa; antingen ger du upp här och då är du en loser. Eller så siktar vi uppåt, Agneta Sjödin-vägen. Det var 2002, och det är ju lite humoristiskt att jag några år senare tog över Agneta Sjödins jobb som programledare för Lets Dance, säger hon i Lindberg Orakat.

Se hela intervjun med Almenäs här.

ARTIKELN HANDLAR OM