Här är Kolgjinis nya monsterhäst

TRAV

Lutfi Kolgjini är landets bästa unghästtränare.

Nu har han plockat fram en ny supertalang – Only Kronos.

– Det är en topphäst i vardande, säger Kolgjini.

Lutfi Kolgjini.

Jägersroprofilen Lutfi Kolgjini är känd för att plocka fram unghästar som är med och kämpar i de största loppen varje år. Kolgjini är en få travtränare i Sverige som föredrar tvååringsstartande och tränaren firar ofta stora framgångar med tvååringarna. Under söndagen gjorde det tvååriga stoet Only Kronos, syskon med miljonärskan Lily Kronos, sin tredje start i livet. Hästen inledde karriären med en galopp och i den andra starten slutade hästen tvåa. Men under söndagen lossnade det rejält för den toppstammade hästen som vann på 1.13,8 över 1 600 meter med bilstart – en supertid.

”Jättefin häst”

Lutfi Kolgjini sände tidigt fram sin häst utvändigt om ledaren och vann knappt men säkert.

– Hon springer och är lite stänkrädd och tar inte i när man ligger i ryggar. Hon har gått framåt med de loppen hon fått och jag bestämde mig redan innan för att kolla om hon var bra, och det var hon. Det är en jättefin häst, säger Lutfi Kolgjini.

Hur bra var insatsen?

– Den var ruggigt bra, hon gjorde det på ett väldigt bra sätt. Hon visade styrka och moral och ville vara först i mål. Jag har alltid gillat henne och det är en topphäst i vardande, hon har inte gjort många fel.

När starta hon nästa gång?

– Tanken är att hon ska gå något lopp till innan hon ska till Italien och tävla i något större lopp. Det är Kronos-stuteriet som äger henne, de har behållit henne för framtida avel, säger Kolgjini.

ARTIKELN HANDLAR OM