Titta – här fastnar travhästen i bilen

Foto: ATG PLAY
Fastnade i startbilen Hästen Lucky Duck fastnade med munnen i startbilens vinge. Personalen i startbilen såg vad som hände och avbröt starten.
TRAV

V65-loppet på Eskilstuna hade kunnat sluta med en allvarlig olycka.

Hästen Lucky Duck fastnade med munnen i startbilen och kom inte loss – lyckligtvis såg startpersonalen vad som hände och stoppade starten.

– Om de hade fält in vingen hade det kunnat gått riktigt illa, säger Johan Wiman till Vinnare V65 i TV4 Sport.

Den annorlunda incidenten inträffade i starten till V65-4 på Sundbyholmstravet i Eskilstuna under tisdagen.

Startbilen hade rullat iväg då personalen upptäckte att hästen Lucky Duck bitit sig fast i startbilen och sedan fastnat med munnen. När startbilen accelererade hade hästen inget annat val än att försöka hänga med. Hästen skentravade, men tur i oturen såg personalen i startbilen vad som hände och saktade in med bilen.

”Det är konstigt”

Kusken Johan Wiman var förvånad över händelsen.

– Jag har aldrig varit med om det här och aldrig hört talas om det heller. Det är konstigt, det här ska inte få hända egentligen, säger Johan Wiman till Vinnare V65 i TV4 Sport.

– Jag koncentrerade mig mest på att köra felfritt med hästen. Jag hade hört om man laddar så har han lätt för att galoppera. Men jag märkte att något var galet när inte bilen aldrig försvann. När bilen började sakta ner märkte jag att hästen satt fast. Det var mycket duktigt av personalen att se det på en gång. Om de hade fält in vingen hade det kunnat gått riktigt illa, säger Johan Wiman.

Klarade sig bra

Hästen Lucky Duck höll sig lugn och stod stilla när personalen hjälpte honom loss från bilens vinge.

– Det ser ut att ha gått väldigt bra med hästen. Han var väldigt snäll när han märkte att han satt fast. Det verkar inte vara några större skador, säger Wiman till TV4 Sport.

Se hela loppet på ATG Play. (Vinnare V65, del 1.)