LUDDES BOJKOTT

Foto: aln
TRAV

Jägersro-profilen Lutfi Kolgjini bojkottar hemmabanan.

Han är inte nöjd med hur den sköts.

– Där kommer jag att starta ytterst sporadiskt så länge det går, skriver han i sin krönika i Sportbladet.

– Han får väl tala om vad som tynger honom, svarar sportchefen Mats Ahlkvist.

Lutfi Kolgjini är Jägersros solklart största tränare med 187 hästar på träningslistan. Men nu har profilen ledsnat på hemmabanan. Han tycker inte att den sköts som den borde och har nu valt att bojkotta Jägersro.

”Lika nöjd är jag inte med Jägersro. Där kommer jag att starta ytterst sporadiskt så länge det går. Vet inte riktigt varför men det känns som att apatin har slagit till där”, skriver han i sin krönika i Sportbladet.

”En sportchef som inte är speciellt intresserad, startpersonal som trycker på omstart i tid och otid, måldomarnämnd som dömer godtyckligt och en bana som inte varit tävlingsduglig på flera veckor. Helt klart en bana i obalans som jag inte kommer vara med att stödja i dagsläget”, fortsätter han i krönikan.

”Vad det är som tynger...”

Sportchefen på Jägersro, Mats Ahlkvist, har inte pratat med "Ludde" och han förstår inte riktigt vad det är som stör profilen.

– Jag har inte pratat med honom. Han har all rätt i världen att ha åsikter om mig, men om jag bara visste exakt vad det var så skulle vi kunna börja arbeta på att lösa det. Han får tala om vad det är som tynger honom, säger han.

Han är inte nöjd med att ni sänker prispengarna och hur banan sköts överlag. Vad säger du om det?

– Vi har höjt prispengarna på banan med två miljoner kronor sedan 2009...

– Vi hade ett fantastiskt år förra året och då fick vi en engångssumma av ATG, men vi förstod tidigt att vi inte skulle kunna hålla den höga nivån på prispengarna. Vi sänker ju inte för att vi vill sänka, det är enkel matematik. Men som sagt, vi har höjt prispengarna med två miljoner från 2009, säger Mats Ahlkvist.

”Tar vi på oss”

Själva banan då?

– Den har inte varit bra några gånger i vinter, det får vi ta på oss. Vi tar lärdom av det och ska se till att ha en bra bana.

Hur känns det att banans största profil inte vill starta sina hästar på banan?

– Alla vill väl Jägersros bästa, i alla fall i min värld. Det här är nog inget som vi inte kan lösa, säger sportchefen.

I kväll (läs tisdagkväll) anordnar Jägersro V5-tävlingar har Kolgjini inga starthäst, däremot kvalar han fem stycken hästar.