Ludde häver bojkotten – startar sina hästar igen

Foto: ALN
TRAV

Efter Lutfi Kolgjinis utspel i lördags.

Nu häver stjärntränaren bojkotten av hemmabanan Jägersro.

– Det är kul, klart att han ska tävla på sin hemmabana, säger Mats Ahlqvist.

I lördags kunde man läsa i Lutfi Kolgjinis krönika i Sportbladet om tränarens missnöje med hemmabanan Jägersro. Kolgjini tycker att banan sköts dåligt.

”En sportchef som inte är speciellt intresserad, startpersonal som trycker på omstart i tid och otid, måldomarnämnd som dömer godtyckligt och en bana som inte varit tävlingsduglig på flera veckor. Helt klart en bana i obalans som jag inte kommer vara med att stödja i dagsläget”, skrev Kolgjini.

”Det är kul”

Under tisdagen körde Jägersro V5-tävlingar men Kolgjini valde då att bojkotta banan – något han nu snabbt häver. Nästa vecka är Kolgjini återigen tillbaka på Jägersro då han har flera hästar anmälda till loppen på hemmabanan. Kolgjinis beslut om att starta sina hästar på Jägersro igen glädjer sportchefen Mats Ahlkvist.

– Han är med i alla fall och det är kul. Det är klart att han ska tävla på sin hemmabana, det är det jag kan säga. Han hade fina hästar med också, bland annat ska Going Kronos syster kvala. Om banan är bra så ska han vara med, säger Ahlkvist.