Biltjuv härjar på Åbys stallbacke

TRAV

En biltjuv härjar på Åbytravet.

Nu misstänker banans ledning att det är någon person med god kännedom om stallbacken som stjäl bilarna.

– Det är en person som kan ytorna väldigt bra, men jag är ganska säker på att det här får en snar lösning, säger Ken Karlsson till Trav365.

Foto: CLAES KÄRRSTRAND/KANAl75
Ken Karlsson.

För två veckor sedan blev Kenneth Haugstads bil stulen mitt under Åbytravets tävlingar. En person hade tagit sig in i kuskarnas omklädningsrum och kommit över kuskens bilnycklar. Haugstad anmälde händelsen direkt och polisen utreder nu fallet.

Men bilstölden tar inte slut där. För några dagar sedan blev den före detta proffstränaren Sven-Gunnar Anderssons bil stulen på stallbacken. Någon person tog sig in i ett låst skåp och kunde på så sätt komma över Anderssons bilnycklar och köra ut från stallbacken i bilen.

Åbytravets sportchef, Ken Karlsson, ser bilstölderna som allvarliga och utesluter inte att det handlar om en och samma gärningsman.

– Det är klart att det är tråkigt. Det här är en person som kan stallbacken väldigt bra, det är inget slumpmässigt. Du hittar inte och kan inte gå in i sådana ytor om du inte kan stallbacken. Eftersom man kan ta sig in i en låst lokal och sen veta vart man ska leta för att hitta den här bilnyckeln, så tyder det på bra kännedom, säger Karlsson.

”Fått stor hjälp”

Polisen är nu på jakt efter gärningsmannen, eller gärningsmännen, och Karlsson tror på ett snabbt avslut.

– Jag kan säga att jag är ganska säker på att inom en vecka är bilen (Anderssons) tillbaka. Vi har fått stor hjälp och tips från folk som tror sig veta vart både bil och person kan finnas.

Tror du att är samma gärningsman?

– Det kan man inte utesluta. Vi har gott hopp om att det får en snar lösning.

Har ni inga övervakningskameror som bevakar utfarten från stallbacken?

– Jo, det har vi. Men det är nästan omöligt att se personen i bilen. Man kan se bilen, men inte personen som sitter i den då det är helt mörkt på kvällstid. Man kan använda bilderna och se när det hände, men inte vem som sitter i, säger Ken Karlsson till Trav365.