Akraka: Är en genialisk idé

Foto: Kanal 75
Maria Akraka.
TRAV

Stjärnkusken Erik Adielsson har köpt en andel – nu har även Maria Akraka köpt andelar i Riksgaloppen.

Den före detta friidrottsstjärnan slog till med två andelar.

– Det här är en genialisk idé, säger hon.

Intresset för att köpa en andel i riksgaloppen har varit stort.

7 000 andelar släpptes och på bara några dagar sålde man 4 500 andelar.

För en engångssumma på 300 kronor kan du bli delägare i ett av stallen. Riksgaloppen kommer att bestå av sju olika hästar som tränas av varsin tränare. Tävlingen mellan de sju stallen kommer att pågå från den 10 april till den mitten av november. Går det riktigt bra för din häst har du även chans att tjäna lite pengar. Försäljningssumman och prispengar (efter att tränaren och jockeyn fått sin provision) sätts in på ägarnas ATG- konto i slutet av december.

Köpte två andelar

Stjärnkusken Erik Adielsson gillade idén och köpte en andel. Nu har även den före detta friidrottaren Maria Akraka köpt två andelar. En andel i Pia Höioms stall och en andel i Mikael Tjernströms stall.

– Jag har ju ett stort intresse för galoppen. Jag pratade med Pia för ett tag sedan och lovade då att köpa en andel i hennes stall. När jag skulle köpa en andel stötte jag ihop med Bruno Nilsson, som var galopptränare tidigare. Han tyckte absolut att jag skulle köpa en andel i Mikael Tjernströms stall så då gjorde jag även det.

Vad tycker du om Riksgaloppen?

– Det är en genialisk idé som Gert Fylking gjorde med Rixallsvenskan. Det här är en kopia rakt av, så det här är riktigt bra.

Du kan köpa andelar hos ditt ATG ombud eller på någon av landets galoppbanor.