Takter: Jag måste kunna försörja mig

Foto: ALN
TRAV

Johnny Takter blev avstängd efter storloppet i Italien.

Något som gör stjärnkusken mycket irriterad och nu kommer han överklaga händelsen.

– Det är inte bara på lek det här, jag måste kunna försörja mig, säger Takter.

Jägersrokusken Johnny Takter var under måndagen i Italien och körde flera svensktränade hästar. Takter blev diskad tillsammans med det treåriga stoet Dakota Tooma då domarna menade att Takter kört innanför bangränsen. Takter dömdes även till 20 dagars avstängning – ett stenhårt straff enligt experten Lennart Forsgren.

Takter fick beskedet under tisdagsförmiddagen då han surfade runt på olika travsidor på nätet. Det är en nedstämd stjärnkusk som Trav365 når för en kommentar.

– Jag lever på det här och tre veckors avstängning är tufft. Det är inte som att en hockeyspelare blir avstängd utan jag har en familj att försörja och det är tufft då jag inte störde någon.

Vad var det som hände?

– Det var många hästar i loppet och de sitter och skriker och kör snävt hela vägen. De vinglar ut och in italienarna och jag var innanför bangränsen, helt klart. Men straffet står inte i paritet med brottet, det tror jag många delar med mig.

”Inte bara på lek”

Efter domen kommer nu Takter överklaga händelsen.

– Jag måste göra något. Det är inte bara på lek för mig men det känns som att det är på lek för dem där nere. Det är ingen jättegrej jag gör, man kan inte stänga av en människa i tre veckor för det. Det här är min inkomstkälla.

– Att de tar bort hästens placering är det ett straff, jag var jättenöjd med hästens insats. Sen när man läser det här nu på morgonen så tappar man lusten faktiskt, säger Takter.

ARTIKELN HANDLAR OM