”Jag vann 120 000 på Dagens Dubbel”

Foto: PERNILLA WAHLMAN
Pär Johansson har ett stort intresse för travsporten.”Travet en stor avkoppling från mitt vanliga jobb”, säger han.
TRAV

Pär Johansson är mannen bakom succén Glada Hudik-teatern.

När han inte arbetar med teatern kopplar han av med trav.

Nu berättar Pär Johansson om sitt travintresse och storvinsten på Dagens Dubbel.

– Jag vann 120 000 på elitloppsdagen, berättar han.

Ensemblen Glada Hudik-teatern har gjort succé runt om i Sverige och på Broadway.

Teatern som består av utvecklingsstörda skådespelare har spelat sin föreställning Elvis för utsålda hus i Stockholm och medverkat i Melodifestivalen och Allsång på Skansen.

Kopplar av med trav

Under hösten har SVT sänt en dokumentärserie om teatergruppen, programmen har setts av omkring en miljon tittare varje kväll. Bakom Glada Hudik-teatern står Pär Johansson som grundade teatergruppen.

Arbetet med ensemblen är ibland hektiskt och innebär en hel del jobb, därför är travet en bra avkoppling från jobbet.

– Jag har haft ett passionerat travintresse sedan jag var liten. Jag minns första gången jag fick följa med min pappa och lämna in den första travkupongen. På den tiden skickade man in kupongen och jag spelade för bara 50 öre. Nu är travet en stor avkoppling från mitt vanliga jobb, det är som ett andningshål. V75 och V64 är det jag spelar mest. V75 är världens bästa spel, om man ska vinna pengar så är det på det på V75, berättar Pär Johansson.

Vilken är din största travvinst?

– Den största vinsten är på runt 350 000 kronor på V75 för ett och ett halvt år sedan. Vi var fem stycken som spelade tillsammans, säger han.

– Vi är ett kompisgäng som spelar varje lördag. Varje lördag ringer vi varandra och diskuterar trav och så blir det samma diskussion när travet är klart. Det är en avkoppling från mitt vanliga jobb och jag gillar sporten. Travsporten i Sverige är fin och håller hög klass, säger han.

”Vann 120 000 på DD”

En av hans största vinster på trav kom i maj i år då han spelade in en storvinst på Dagens Dubbel.

– Jag vann på Dagens Dubbel under Elitloppet. Kusken Erik Adielsson vann sista loppet med hästen I Wont Dance. Det var tur att han vann det loppet för då gick den dagen ihop sig. Jag vann 120 000 kronor, jag hade satsat totalt 5 000 kronor.

Vad är det du gillar med Dagens Dubbel?

– Dagens Dubbel är bra eftersom det är ett spel som kan ge höga odds i förhållande till vinnaroddset. Det är en räddningsplanka när man åkt på V75.

Är med i DD-mästaren

Nu när ATG:s tävling DD-mästaren sätter igång på måndag kommer han vara med och tävla.

– Jag var med förra gången, men då rasade hela systemet ihop. Jag hoppas att de kan genomföra det den här gången, det är en intressant tävling. Jag ska vara med, det kommer många av mina travkompisar vara också.

Spelar V75

När hela Glada Hudik-teatern var i USA för att uppträda på Broadway passade några av skådespelarna på att gå på trav.

– Bosse i teatergruppen sa att han vann 3,02 miljarder, men han vann 302 dollar, säger han och skrattar.

– Det är en del som är travintresserade i ensemblen. Många spelar på V75 och ofta får de fler rätt än mig, även om de inte har spelat så mycket tidigare.

Köpt travhäst

Pär Johansson är både intresserad av spelet och själva sporten. Han har nyligen investerat i en unghäst som han har hos Solvallatränaren Henrik Larsson.

– Hästen heter Cash´Em, den är två år så den har bara gått premielopp ännu. Den är efter Love You och Tuula Boko, vi har stora förhoppningar på den här hästen. Även med hästägandet så är det spänningsmomentet som är roligt, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM