Stig H:s kritik: Är lite för mycket kompisar

TRAV

Loppen på Solvalla diskuterades flitigt i V64 Direkt i TV4.

Experterna Lennart Forsgren och Micke Nybrink var negativa och tyckte det var för tråkigt.

Och de fick medhåll – av Stig H Johansson som gästade programmet.

– Jag håller med om att det kanske borde vara någon som rör om lite ibland, sa han.

Solvalla-lunken har mer eller mindre blivit en benämning inom trav-Sverige. Det har länge diskuterats om att loppen är för tråkiga och att ingen gör något för att ändra det. I V64 Direkt i TV4 diskuterades ämnet flitigt och både den föredetta tränaren och kusken Lennart Forsgren och spelexperten Micke Nybrink var rörande överrens: Det är för tråkiga lopp på Solvalla.

– Vi får betala Ludde, Svanstedt och Bergh för att komma hit och köra, då blir det körning i loppen, sa Forsgren som förslag.

– Storstallen här på Solvalla bedriver någon slags rovjakt, menade Nybrink.

”Som en kartell”

Stig H Johansson gästade programmet. Han var länge dominerande på Solvalla och på den tiden var det också flera som tyckte det var tråkigt och orättvist. Han menar att det är svårt att göra alla nöjda, men håller med om att Solvallas lopp är för tråkiga.

– Det är lite slätstruket i loppen på Solvalla ibland. Man är kanske lite för mycket kompisar. Det är som en liten "kartell" eller vad man ska kalla det. Det är kanske så att man inte är allt för elak mot varandra, för då får man tillbaka det sen, sa Stig H och menade att de kuskar som kör ofta mot varandra inte kör så hårt emot varandra.

– Jag håller med om att det kanske borde vara någon som rör om lite ibland, fortsatte han.

Stig H Johansson som för övrigt hade en strålande kväll på Solvalla. Hästarna från stallet gick som tåget och det blev totalt fem segrar.