Nybrinks attack efter vinstsuccén

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
Micke Nybrink och Mohammed Malla.
TRAV

Micke Nybrink är stekhet för tillfället på Dagens Dubbel.

Nu planerar han att ta hem hela DD-mästaren – och krossa sin fiende Mohammed Malla.

– Killen är snäll men chanslös mot mig, säger Nybrink.

På måndag drar ATG:s storsatsning igång igen efter fiaskot i våras. Återigen kommer spelexperterna Micke Nybrink och Mohammed Malla utmana varandra och Nybrink har laddat upp med att sätta flera dubblar till fina odds. I onsdags, när Solvalla körde högklassiga Breeders Crown-semifinaler, fick Nybrink in dubbeln till 18 gånger pengarna. Nybrink trodde hårt på Copy Tooma i DD-1 som han spikade till 3,66 gånger pengarna. När sedan G.H.Nemo och Jörgen Westholm vann den andra avdelningen var succén ett faktum. Malla däremot sprack i DD-2 där han inte streckade G.H.Nemo på två hästar.

”Går inte att fega”

Efter framgångarna på sistone har Nybrink fått stort självförtroende och nu planerar han att ta hem hela DD-mästaren – och sätta sin antagonist Mohammed Malla på plats.

Varför går det så bra nu?

– Så är det med spel, man har korta toppar och djupa, långa dalar. Det gäller att ta vara på flytet och rida ut svackorna. När man har flyt krånglar man inte till det och allt känns enkelt, säger Nybrink.

Tror du formen kommer hålla i sig?

– Knappast, i alla fall inte någon längre tid. En liten vindpust så är det borta. Hoppas att det kommer tillbaka under nästa månad då vi ska tävla på allvar.

Hur stor chans har du att slå Malla?

– Toppchans, ha ha. Killen är snäll men chanslös mot mig. Det är ungefär som att fråga vad Hammarby har för chans mot Milan. Skämt åsido, det är fifty-fifty, min gissning är vi båda är blacka ganska snabbt. Det går inte att fega om man ska vinna hela tävlingen, smart och försiktigt spel räcker bara till en matlapp. Man måste vara tokig för att vinna.

Tror du Malla börjar bli orolig?

– Knappast, han är orädd och tror att han ska mosa mig. Han har inte garden uppe när jag klipper till, he he, säger Micke Nybrink.

ARTIKELN HANDLAR OM