Planen: Chocka alla spelare igen

Foto: Kanal75
Kjell Brandt och Middle East skräller på V64, den 15:e september. Vinnaroddset blev höga 62 gånger och i och med vinsten blev det miljonutdelning. I kväll kan det vara dags igen...
TRAV

Han chockade alla spelare och fixade miljonutdelning på V64.

I kväll ska Kjell Brandt och Middle East göra det igen.

– Jag tror att jag har bästa hästen, säger tränaren.

Den 15:e september tog Solvalla-proffset, Kjell Brandt, årets första seger. Hästen han gjorde det med var ögonstenen Middle East, en av stallets bästa hästar. Men det var ingen väntad vinnare, i alla fall inte för spelarna. Hästen var bara streckad på några procent och stod i skyhöga 62 gånger pengarna på vinnarspelet. I och med den stora skrällen blev det miljonutdelning på V64-spelet och endast 3,50 system fick alla rätt. Utdelningen per system: 3,4 miljoner kronor.

”Enklare motstånd”

I kväll startar ekipaget på Solvalla och V64 igen. Från spår sju och i nuläget (läs onsdag förmiddag) är Middle East streckad på endast åtta procent av kupongerna.

– Allt verkar bra med honom och han har känts fin. Jag gick igenom honom efter den senaste starten, men det var inga problem, det är skönt. Han har klarat loppen bra, det är ju det som krävs för att de ska utvecklas. Jag är nöjd med allt, men inte med spåren jag får, säger Kjell Brandt.

Du har inget roligt spår i kväll heller, hur ska du göra för att vinna?

– Motståndet ser lite enklare ut i kväll och hästen är bra. Jag har en plan, om han känns fin, som han ska, så provar jag en bit för att komma ner i banan. Alternativet är att ta upp och sätta sig sist och då måste man ha världens röta och få bra ryggar att gå i. De får ge sig, men jag provar nog en bit...

Middle East är alltså streckad på åtta procent och är långt ifrån de mest betrodda hästarna i loppet, men trots det är Brandt optimist och tror hårt på sin travare.

– Jag tycker alltid att man ska ha med honom om man garderar. Jag tycker att jag minst lika bra häst som någon annan i loppet. Hade jag haft spår 1, 2 eller 3 så hade jag trott på toppchans, menar Brandt.

Brandt: Han betyder allt

Hästen i fråga, Middle East, betyder något extra för Solvalla-tränaren och har varit i hans träning hela karriären.

– Jag hittade honom själv i hagen som ettåring och tyckte att han hade allt en häst ska ha. Han har haft otur så det har tagit lång tid, men jag har alltid sagt att det är min drömhäst.

Hur mycket betyder hästen för dig och din rörelse?

– Han betyder, för dagen, nästan allt i stallet när ingen annan går bra. Poppes Fighter har tjänat mest och är på väg tillbaka efter skada, så det ser bra ut nu.

Hur tycker du året har varit hittills?

– Jag vet inte, det är så där. Det är hyggligt rent tävlingsmässigt. Jag har bara vunnit ett lopp, men varit bland de tre ganska många gånger. Vi är ganska ofta bland de tre med hästarna vi har och det tycker jag är bra. Vi kanske skulle ha haft någon pinne till om det hade klaffat lite i loppen.

Du har vunnit ett lopp i år. Handen på hjärtat, kommer den andra segern i kväll?

– Jag kan inte lova något, men jag tror att jag har bästa hästen. Så har vi lite röta så är vi med på målfotot, varnar Kjell Brandt.

ARTIKELN HANDLAR OM