Franks galna spel på Dagens Dubbel

Foto: ERIKA STENLUND
TRAV

Här är Frank Anderssons galna spel på Dagens Dubbel.

Han satsade 14 000 kronor men förlorade allt på sin stjärna Red Hot Dynamite.

– Jag trodde stenhårt på en rak dubbel. Det var tungt, säger brottarlegendaren till Trav365.

Frank Andersson är känd för gambling på hög nivå.

Han har spelat med stora insatser tidigare och vunnit miljonbelopp på trav.

Vinstrekordet är tolv miljoner på V75 för ett antal år sedan.

I onsdags på Solvalla klev den förre världsmästaren in ordentligt på Dagens Dubbel.

Han var helt övertygad om att Copy Tooma skulle vinna första avdelningen. I den andra spelade han med hjärtat där hans delägde Red Hot Dynamite var favorit.

– Jag var helt klar på att det skulle bli 1-8 på Dagens Dubbel. Jag klev in med 14 000 på en rak dubbel. När jag tror stenhårt på något och har rätt feeling är jag inte blyg. Då kan jag trycka till rejält, säger Frank Andersson till Trav365.

– Copy Tooma stod på tur för en seger och vann säkert i första loppet. Så det började bra och jag var jävligt nervöst inför den andra avdelningen. Att det dessutom var min egen häst gjorde inte saken sämre. Jag är alltid så nervös när Red Hot Dynamite startar. Hjärtat bultade så att det höll på att hoppa ur bröstet.

Kombinationen 1-8 stod i ett odds av 13,70. Med 14 000 kronors insats hade alltså den eventuella vinsten blivit nästan 200 000 kronor. Men den här gången räckte det inte hela vägen för Frank Andersson. Red Hot Dynamite fick en jobbig löpning och blev trea.

– Det var tungt, ur två aspekter. Dels att spelet inte gick in och att min egen häst inte räckte. Jag tycker att Red Hot var sämre nu än senast i Frankrike. Normalt borde han gå framåt med loppen han får men samtidigt kan de långa resorna ha slitit på hästen.

– Nu får man ligga lågt inför Breeders Crown-finalen. Jag tror att det blir svårt för honom att räcka till därifrån när han återigen fick ett så dåligt spår. I så fall måste han bli bättre, säger Frank Andersson.

”Det bästa spelet”

Den trav- och spelfrälste brottarlegendaren laddar för en annan uppgift i dagarna. Frank Andersson har anmält sig till DD-Mästaren, en tävling som går ut på att visa vem som är bäst på att tippa Dagens Dubbel i landet. På ddmastaren.se kan man registrera sig och för 1000 fiktiva kronor är man med och tävlar om förstapriset på 150 000 kronor.

– Jag tycker att Dagens Dubbel är det bästa spelet. Det är mitt favoritspel och jag har dragit in några större vinster genom åren.

Vad är det mesta du har vunnit?

– För cirka 15 år sedan vann jag 198 000 på Dagens Dubbel. Jag hade en tredjehandare i första avdelningen som jag trodde mycket på. Sedan hade jag fått ett roligt drag av Jan Timonen på Vi Tippa i det andra loppet. Det var en helt bortglömd häst som kördes av Ulf Norrby och vann. Dubbeln gav 99 gånger och jag spelade två tusen spänn rakt ut. Det var riktigt skönt.

Hur går det i DD-Mästaren?

– Jag tänker inte vika ner mig utan strid. Vi kör ända in i kaklet och de andra ska inte få det lätt. Det gäller att vara taktisk men hur jag ska göra för att spöa de andra behåller jag för mig själv.

Gå med i DD-mästaren. Klicka här.

ARTIKELN HANDLAR OM