Saarela: Nu trivs jag och hästarna

Foto: ALN
TRAV

För tre månader sedan förlorade han halva stallet då storhästägare avbröt samarbetet.

Nu är Eskilstunaproffset Sami Saarela tillbaka – och det på allvar.

– Det blev en liten chock när hästarna åkte, säger Saarela till Trav365.

I slutet av november slog bomben ner hos travtränaren Sami Saarela. Hårdsatsande TNT Stables valde då att avbryta sitt samarbete med den färske proffstränaren och flyttade sina hästar till Lutfi Kolgjini. För Saarela kom beskedet som en chock då han haft ett långt och framgångsrikt samarbete med TNT Stable som bland annat äger superstjärnorna Red Hot Dynamite och Sahara Dynamite som Saarela hade som passhästar hos Timo Nurmos innan han plockade ut egen licens.

”Rasslar på bra”

På bara några dagar tappade Saarela över hälften av sina hästar och efter avskedet från hästarna var Saarela nedstämd och uppgiven. Men nu, tre månader efter förändringen, har Saarela jobbat sig tillbaka och är med i matchen på allvar. Under de senaste månaderna har proffstränaren fått in över tio nya hästar i träning och Saarela har mer hästar nu än innan TNT Stables flyttade sina hästar.

– Det har kommit en hel drös med nya hästar, det rasslar på bra och det är kul. Är man trevlig mot hästägarna får man nya hästar, så är det. Vi jobbar på som vanligt och försöka få fram nya stjärnor, säger Saarela.

Hur var det när du blev av med halva stallet på några dagar?

– Det blir en som en liten chock de första dagarna, men det är bara att jobba på. Det är så den här branschen är, det vänder fort och det är inget att gnälla på. Nu jobbar vi på och både och jag hästarna trivs.

Har du någon kontakt med TNT Stables längre?

– Nej, det blir så när de flyttar hästarna. Det är ytterst lite kontakt, så lite som möjligt. De vill väl inte ha med mig att göra, det är nog åt det hållet. Men det är som det är, ägarna flyttar sina hästar vart de vill men visst saknar jag hästarna. Men det känns som att det har löst sig nu och det är nya tider hela tiden. I kväll kommer det en till häst till mig som jag ska få med mig från Solvalla och i nästa vecka kommer en häst från Tyskland. Det är väldigt kul att det kommit nya, så man kan hålla på med det här.

Under tisdagskvällen tog Saarela hem ett V65-lopp på hemmabanan Eskilstuna. Tillsammans med Jorma Kontio vann Ultra Speed S.R. V65-6.

– Han är bra, han gillar att tävla. Han är inte så märkvärdig i träning men i lopp är han som en tiger. Den är jag nöjd med.