LYXSTALLET

Foto: ALN
TRAV

Här är stallet som satsar hårt på sina anställda.

Stall Courant erbjuder gratis mat och en hälsopeng på 5 000 kronor per år till varje anställd.

– Vi tycker att det är viktigt att visa passion och medmänsklighet i allt man gör, säger Marcus Lindgren hos Stall Courant.

Stall Courant startades för fem år sedan av vännerna Anders Ström och Marcus Lindgren.

I dag är deras rörelse en av dem mest framgångsrikaste stallen i Sverige. Stall Courant har 125-150 hästar och bedriver både träning och avelsverksamhet.

Stallet satsar mycket på sina anställda och när de drog igång verksamheten bjöd de personalen på en hel del.

– Det kunde innebära att vi skickade en del jorden runt, på enastående utbildningar inom personligt ledarskap, samt erbjöd gratis träning, coaching och massage. Med mera med mera, berättar Marcus Lindgren.

Mat och träning

I dag har de sänkt ambitionsnivån något och erbjuder sina tio heltidsanställda bra mat och bidrag till träning.

– Vi har modifierat modellen ganska mycket, eftersom det visar sig att travmänniskor mest intresserar sig för trav. Så vi har bara kvar det som visade sig fungera och förbättra för företaget, hästarna och personalen.

– Det handlar om gratis mat av toppkvalité, luncher och mellanmål, från ett företag som heter Spis & Deli. Det innebär mycket raw food men också ekologisk fisk och viltkött. Sedan erbjuder vi även en allmän hälsopeng på 5 000 kronor per år och anställd, som man får göra som man vill med. Kanske vill man träna på gym eller gå på naprapatibehandlingar, säger han.

”Kan få bonus”

Han menar att deras företag erbjuder bättre villkor än andra travstall.

– Vi har sett till att ge dessa otroligt duktiga och välutbildade människor lite bättre ekonomiska och tidsmässiga villkor än branschens generella avtal. Plus en möjlighet till en rejäl bonus om företaget, gruppen och individen uppfyller de mål som vi sätter upp inför varje säsong, säger han.

Passion och medmänsklighet

De märker att satsningen är bra för företaget och gruppen.

– Vi tycker att det är viktigt att visa passion och medmänsklighet i allt man gör. Genom att tydligt visa att man satsar både tid och pengar på personalen tror jag att man skapar en grundtrygghet och lojalitet för företaget, som annars kan vara svår att bygga upp. I dag uppfattar jag att det finns en unison uppbackning för Courant som företag, mig som tränare och Magnus som vd.

– Alla drar åt samma håll och vi har mycket god stämning inom gruppen. Det är högt i tak och ingen sitter tyst i ett hörn, utan att våga framföra sin åsikt. Som det är nu känns Courant väldigt sunt och det ger en skön känsla i magen att glida ner till stallet varje morgon, säger Marcus Lindgren.

ARTIKELN HANDLAR OM