”Orealistiskt att betala Svanstedt och Ludde”

Foto: ALN
TRAV

Experterna rasar mot Solvallas lopp.

Nu vill TV4-experten Lennart Forsgren att banan ska betala kuskar – bara för att roligare lopp.

– Alla förslag ser vi på, men det här är orealistiskt just nu, säger travbanechefen Tore Fyrand.

Under de senaste månaderna har loppen på Solvalla varit ett hett diskussionsämne i trav-Sverige. Många experter menar att loppen på Sveriges nationalarena är alldeles för tråkiga och under onsdagens TV4 Sport-sändning kom experten och den före detta kusken Lennart Forsgren med ett annorlunda förslag.

– Vi får betala Ludde, Svanstedt och Bergh för att komma hit och köra, då blir det körning i loppen, sa Forsgren.

Även banans store stjärna Stig H Johansson menar att loppen är stela och tråkiga.

– Det är lite slätstruket i loppen på Solvalla ibland. Man är kanske lite för mycket kompisar. Det är som en liten "kartell" eller vad man ska kalla det. Det är kanske så att man inte är allt för elak mot varandra, för då får man tillbaka det sen, sa Stig H.

”Handlar om ekonomi”

Solvallas travbanechef, Tore Fyrand, är tacksam för alla förslag som kommer in men menar att Forsgrens idé blir svår att genomföra.

– Det handlar om ekonomi och transportstöd ges enbart till de som startar på V75. Man kan önska sig mycket, vissa saker är realistiska medan andra är orealistiska. Och i ögonblicket är det här orealistiskt.

Vad tycker du om loppen? Är de tråkiga?

– Det är en diskussion som alltid ska vara där. Vi har på Solvalla några av landets bästa tränare, ser man på resultaten så är de dominerade. Det vi hade önskat lite mer är att vi hade haft lite fler tränare utifrån som kommer med sina hästar och startar, men det är så här trenden har sett ut under vintern på Solvalla. Men jag vill inte kalla det för tråkiga lopp, jag vill säga att det är en stor dominans bland de bästa. De bästa håller till här och gör upp i varje lopp, säger Tore Fyrand till Trav365.