Drog in lika mycket som Sveriges kung

TRAV

Han är 30-åringen som drog in mer pengar än kungens apanage ifjol.

Mannen från västkusten vann den största vinsten någonsin på V75

Han blev ensam med alla rätt och vann den otroliga summan 67 miljoner kronor.

Den 30-årige mannen skapade rubriker i fjol då han blev ensam med alla rätt på V75 och vann hela 67 miljoner kronor.

Vinsten var den största någonsin på trav och är mer än vad Sveriges kung får i apanage varje år.

Hovstaterna får i år totalt 122 183 000 kronor i anslag av skattebetalarna. Drygt hälften av pengarna går till hovstaten och är så kallat apanage till kungafamiljen, det handlar om strax över 60 miljoner kronor. Resten av pengarna går till slottsstaten som bland annat ansvarar för förvaltning av slotten. Bland annat ska fasaderna på Stockholms slott renoveras fram till 2030.

Spikade en häst

67-miljonersmannens V75-system innehöll en spik, 11-oddsaren Zerba G. Vinnarens spik kördes till seger av kusken Tony Wallin som var en stor anledning till miljonsuccén. Wallin valde att inte starta sin häst Foreign Life i efter en dålig provstart. Det gjorde att miljonvinnaren fick in Alien's Kiss som reserv i sista loppet. Alien's Kiss vann med Peter Untersteiner och mannen från södra Sverige blev ensam med alla rätt.

Bjöd på en resa

Efter vinsten har miljonvinnaren valt att vara anonym men som tack för vinsten bjöd han en av V75-kuskarna på en lyxresa till Aruba. Kusken Tony Wallin fick ta med hela sin familj på en två veckors resa till semesterparadiset.

– Jag tyckte helt enkelt att han var värd det efter att han vann med spiken och när han strök sig själv i den sista avdelningen, säger den anonyma miljonvinnaren till Trav365.

Köpte en bil

Några månader efter vinsten chattade han med Trav365:s läsare och berättade om sitt liv som miljonär.

– Jag lever inte speciellt annorlunda. Jag lever inte annorlunda ännu i alla fall.

– Jag har inte hunnit så mycket ännu, jag har beställt en bil men inte fått den än. Jag ska dra iväg på en resa med 20 kompisar en vecka efter Elitloppet

På lördag är det nästan exakt ett år sedan 30-åringen vann den största vinsten någonsin på V75. Precis som vid tävlingarna i fjol avgörs V75 på Axevalla.

ARTIKELN HANDLAR OM