Miljonvarningen: Är inte sämre än någon annan

TRAV

Good As Princess har inte vunnit ett lopp på sju månader.

Trots det varnar Ulf Stenströmer för sin häst inför V75 på hemmaplan.

– Hon har hårdhet och är inte sämre än någon annan, säger Stenströmer.

Foto: ALN

Axevallahästen Good As Princess hade ett succéår 2010 då hon tjänade närmare 500 000 kronor och vann två lopp. Hästen deltog i flera stora lopp och höjdpunkten kom i juli då det femåriga stoet vann Diamantstoets final med 200 000 kronor i förstapris. Men efter det har hästen gått segerlös men när hemmabanan på lördag kör V75 varnar tränaren Ulf Stenströmer för sin häst.

”Ett frågetecken”

Good As Princess startar i V75-5 och inleder från 20 meters tillägg över kort distans. En tuff uppgift kan tyckas – men tränaren har inte gett upp segerförhoppningarna.

– Jag vill inte starta mina hästar så tätt egentligen men hon har dåligt med lopp i mars så vi startar igen. Allt verkar bra med henne i lugna jobb, hon har bara joggat lugnt. Det är väl förutsättningarna som är ett frågetecken. Det är aldrig lätt att stå med tillägg över kort distans men det visste jag när jag anmälde. Jag hade hoppats på mindre hästar på startfållan men det är orutinerade hästar över en stressig distans så jag hoppas att vi kan komma igenom fint för då kommer hon ta ner många till slut, säger Ulf Stenströmer.

Tror du på segerchans?

– Det är aldrig lätt att ta in 20 meter, men samtidigt har hon hårdhet och jag tycker hon inte är sämre än någon annan på tillägg. Man får ta med henne om man tar några stycken. Senast var hon tvåa bakom en bra häst och hon gör alltid det hon kan. Hon strider och gör det bra. Hon har varit tvåa på V75 i vinter från dödens, det är inte alla märrar som klarar det. Men hon vinner inte ihjäl sig.

Försvarar banan

Axevallas bana har många gånger fått utstå tuff kritik och en del tränare anser att materialet på banan är för dåligt. Men nu får banarbetarna stöd inför helgens stortävlingar

– Att Axevallas bana skulle vara katastrofal vill jag absolut inte säga, det finns de banor som varit mycket sämre. Under de två sista tävlingsdagarna har den varit dålig men innan det har den varit bra. Jag körde där i dag (torsdag) och det var lite stumt i botten, men klart godkänd. Jag tror vi inte behöver vara bekymrade för banan på lördag, möjligtvis den kan bli lite lös, säger Ulf Stenströmer.

ARTIKELN HANDLAR OM