Söderberg: Det är helt underbart

TRAV

Flea Southwind vann V64-1 – och tjänade 100 000 kronor.

Efter lopp jublade hästens delägare Tommy Söderberg.

– Den här hästen har glatt oss något otroligt.

Foto: Lars Jakobsson/KANAL75
Tommy Söderberg var en lycklig hästägare sedan hans Flea Southwind vunnit V64-1.

Den före detta förbundskaptenen i fotboll, Tommy Söderberg, har ett stort travintresse och är delägare i det sexåriga stoet Flea Southwind. Under onsdagskvällen startade hästen som favorit i V64-1 på Solvalla med 100 000 kronor till vinnaren.

Per Lennartsson, som tränar och kör hästen, hittade direkt till ledningen med sin häst och fick sedan bestämma tempot som han ville. Över upploppet ryckte Lennartsson undan till en överlägsen seger. Efter loppet jublade Tommy Söderberg i vinnarcirkeln tillsammans med de andra delägarna.

– Helt underbart! Den här hästen har glatt oss något otroligt. Hon hade ett mellanår som femåring, men nu har hon vaknat till ordentligt, sa Tommy Söderberg.

”Tyckte det var kul”

Även kusken Per Lennartsson var mycket nöjd med sin häst.

– Hon avgjorde spetsstriden direkt och var så där lagom på bettet. Eftersom hon inte startat på ett tag så tyckte hon att det var kul att vara här igen, sa Per Lennartsson efter segern.

I och med segern har Flea Southwind nu tjänat nästan två miljoner kronor på 60 starter under sin karriär. Hästen vann på 1.13,3 över 1 640 meter med bilstart.

ARTIKELN HANDLAR OM