Ica-handlarens succé – leder hela DD-ligan

Foto: Privat, ddmastaren.se
Till vänster: Thomas Hellberg, 55, från Visby som leder DD-mästaren just nu. Till höger: Topplistan i DD-mästaren.
TRAV

Thomas Hellberg, 55, från Visby är en av Sveriges hetaste travtippare just nu.

Han har spelat in flera 100 000 kronor de senaste veckorna och leder DD-mästaren.

– Jag har en riktig formtopp, säger han till Trav365.

Onsdagens V64-omgång på Solvalla blev svår för spelarna. Det började lätt, men i slutet skrällde det rejält. En av kvällens största skrällar, Oliver Twist, vann Dagens Dubbels första avdelning. Oddset: 20,47 gånger.

I sulkyn satt Björn Goop, och han vann även den andra avdelningen med outsidern Pascal Zet. DD-oddset blev hela 98 gånger och flera spelare svor nog i förbannelse. Men den före detta Ica-handlaren Thomas Hellberg, 55, från Visby hade klart för sig. Han spelade en rak dubbel på vinnarna och gick upp i ledning i ATG:s speltävling, DD-mästaren, med 150 000 kronor i förstapris.

– Det var riktigt, riktigt bra. Jag spelade samma komb med riktiga pengar också, det blev nästan 20 000 kronor i vinst, säger Thomas Hellberg och fortsätter med att ge experterna i tävlingen en liten känga.

– Jag såg att flera av dem har halverat sitt kapital, eller inte ens börjat. De får svårt att ta in det här, säger han med ett skratt.

Hur kom du fram till den här dubbeln?

– Dubbel Goop. Sen så är jag lite nummerspelare. Det var häst nummer åtta i lopp åtta. Sen så tyckte jag det var kul att dra till lite då jag spelade 1–11 i måndags, den satt till tio gånger.

Spelat in 100 000 – på några veckor

Det är inte bara på Dagens Dubbel som Hellberg har haft fina framgångar på under den senaste tiden. När ägaren till Spelcaféet hos Ica Wisborg i Visby var på semester så fick han chansen att gästtippa och göra butikens andelsspel. Och man kan väl säga att det har blivit en succé.

– Jag har en riktig formtopp. Jag har satt V64, inte denna vecka, med de två föregående onsdagarna och jag satte sjuan förra veckan, det gav 100 000 kronor.

– Men som att det inte skulle räcka, jag klippte till med 13 rätt på Stryktipset i helgen också.

Hur mycket pengar har du spelat in totalt de senaste veckorna?

– Det är några 100 000 kronor, säger han med ett skratt.

– Det är andelsspel så folk har kunnat köpa mina andelar.

Det speciella med Spelcaféet i Visby är att man kan köpa andelar på nätet, på deras hemsida, www.v75bolaget.com.

– Jag har fått förtroende att tippa några gånger och det har gått riktigt, riktigt bra, det är kul. säger Thomas Hellberg.

– Det ringer folk och tackar oss från Thailand, USA och Övertorneå, ha ha.

Har du köpt andelar i dina egna system?

– Man är ju så, man vill ju inte bara tippa åt andra, man vill ju vinna själv också, säger han.

Inte vunnit miljoner

För ett par år sedan vann Thomas bror, Anders Hellberg, 7,5 miljoner på V75 – på nyårsafton. Han berättade i en intervju med Trav365 att vinsten förändrade hans liv och hur han kom fram till den rätta raden. Den vinsten var inte Thomas med på och det har inte blivit några miljonvinster än, men han har vunnit en hel del ändå.

– Jag har inte vunnit miljoner, men jag har vunnit en del. Man pluggar en del och spelar kontinuerligt, då får man in en hel del pengar. Så det har inte blivit några miljonvinster, men flera 100 000 kronor har det blivit några gånger, förklarar Thomas Hellberg.

Leva på spel

Hellberg är före detta Ica-handlare, i dag hjälper han till att administrera hemsidor åt Ica Wisborg och Spelcaféet. Han är även involverad i "Gotland Bike Battle", en moutainbike-tävling. Men som spelformen har varit på slutet så kanske han snart lever på spel...

– Det är kanske så framtiden ser ut, säger han med ett skratt.

ARTIKELN HANDLAR OM