”Han är alldeles för lite streckad”

Foto: CLAES KÄRRSTRAND/KANAL75
TRAV

Han var den stora anledningen till 30-åringens rekordvinst på V75 för ett år sedan.

Som tack fick han en lyxresa till Aruba och på lördag kan Tony Wallin återigen fixa miljoner.

– Growup är totalt bortglömd, det är sällan jag kör så högkapabla hästar, säger Wallin.

För ett år sedan vann en 30-åring 67,3 miljoner kronor på V75 på Axevallas travbana. Mannen hade ett gjort ett stort V75-system och enbart använt sig av en spik i omgången, 13-oddsaren Zerba G. som vann V75-4 och var den stora anledningen till rekordvinsten.

Tony Wallin styrde in miljonvinnarens spik och dessutom valde Wallin att inte starta sin häst Foreign Life i V75-7 efter en dålig provstart. Det gjorde att miljonvinnaren fick in Alien's Kiss som reserv i sista loppet. Alien's Kiss vann med Peter Untersteiner och miljonerna trillade ner i mannens ficka.

Efter vinsten visade miljonvinnaren sin tacksamhet genom att bjuda hela Wallins familj på en lyxresa till semesterparadiset Aruba i två veckor. I slutet av november åkte familjen Wallin på resan som enligt kusken var välbehövlig.

– Det var en skaplig resa, minst sagt. Vi hade det mycket bra och det var riktigt härliga dagar. Man har lite komptid att ta ut om man säger så.

Vad gjorde ni på semestern?

– Minsta möjliga. Emellanåt släpade vi oss ner till stranden, säger Wallin med ett skratt.

Efter lyxsemestern har Wallin inte hört något från 67-miljonersmannen. Men kusken har planer på att bjuda tillbaka.

– Det känns som att den mannen har det mesta han behöver i nuläget, men jag ska försöka komma på någon bra gest tillbaka.

Hur känns det när man fixar miljoner till spelare?

– När det blir en ensam vinnare så pratar man ju om det på vägen hem om man säger så, lite speciellt blir det. Sen när det blev sådana här omständigheter så är det klart att det blir speciellt.

Stormvarnar för jätteskrällen

På lördag är det återigen dags för V75 på Axevalla och Tony Wallin kör två skrällhästar som är lite betrodda av spelarna. Klart mest tror Wallin på jätteskrällen Growup i V75-6 som enbart är streckad på fyra procent i skrivande stund. Wallin har kört hästen en gång, och blev då mycket imponerad.

– Det är inte ofta jag kör så högkapabla hästar. Det slutvarvet han gjorde i V75-finalen näst senast är det inte många hästar som gör av de jag brukar köra. Det var tuffa hästar men han klev runt nästan hela ligan och det var verkligen bra gjort. Nu sitter vi ett spår där vi ska vara så det ökar chanserna för felfri avgång, helt enkel är han inte men det är naturligtvis en häst som ska räknas, det är det inget tvivel om.

Vad säger du om att han är helt bortglömd?

– Fyra procent känns alldeles för lågt. Nog fan ska han vara mer streckad än så. Jag rankar honom bland de tre-fyra första, så pass bra tyckte jag hästen kändes när jag körde honom.

Du kör Alfons Tif i V75-4, chanserna där?

– Det är en rejäl häst som känns väldigt allround. Han är nog inte så mycket sämre än de andra i loppet, men det är lite vingelrisk från det här läget. Jag tror inte att han kan öppna våldsamt snabbt men det är en fin häst som jag tror duger bra i klassen. Han är mer stark än speedig så med lite tempo går han hela vägen in. Som fjärde-femte häst skulle jag strecka honom, säger Tony Wallin.