Tränaren om mötet med rekordvinnaren

Foto: ALN
Skrällhästen Midsummer King fixade 67 miljoner kronor på V75 förra året. På lördag kan Mimmi Elfstrands häst skrälla igen.
TRAV

För ett år sedan storskrällde han och ordnade 67 miljoner till en ensam vinnare.

Nu är Midsummer King tillbaka på V75 – och kan återigen fixa jätteutdelning.

– Han har fin form, men han behöver tur för att vinna den här gången, säger tränaren Mimmi Elfstrand.

Mimmi Elfstrands sexårige valack Midsummer King startade för ett år sedan på Axevalla under deras V75-omgång. Elfstrands häst storskrällde då han vann V75-1 till 28 gånger pengarna och var en bidragande orsak till utdelningen på V75.

Enbart ett system lyckades pricka in alla sju vinnarna och belönades med 67,3 miljoner kronor vilket är den största vinsten på V75 någonsin. Efter vinsten har Mimmi Elfstrand träffat den anonyme miljonvinnaren som visade sin tacksamhet över Midsummer Kings seger.

– Jag var på Eskilstuna under förra året och träffade honom då. Det var en trevlig kille som visade sin tacksamhet över vår seger som gav honom miljonvinsten, säger Elfstrand.

Kan skrälla igen

På lördag är Midsummer King återigen tillbaka på V75 och Axevallas travbana. Hästen startar i V75-6 med 110 000 kronor till vinnaren. Hästen har lottats till spår tolv och körs av Mikael J Andersson.

– Han har gått lugna jobb efter senaste starten, lite rundbana och intervaller och han känns bra. Han var duktig senast. Jag såg inte loppet själv men han fick ett bra lopp och satte nosen först. Han har hållit ganska bra form hela året och nästan bara gjort bra lopp.

Tror du att han kan skrälla igen?

– Det är inte så kul med tolftespår men vi för försöka få en bra peng. Han behöver tur för att vinna. Vinner han kan det nog bli miljoner igen, jag kan tänka mig att han är lite spelad, säger Mimmi Elfstrand.