Brolin och Sjöbergs satsning – köper häst

Foto: Lars HEDELIN/ MAGNUS SANDBERG
TRAV

Patrik Sjöberg har blivit hästägare.

Tillsammans med kompisen Tomas Brolin har han köpt andel i det lovande stoet O.F.V.Princess.

– Det är Brolin som har lurat med mig. Jag räknar med att hon blir en stjärna, säger Patrik Sjöberg till Trav365.

Ännu en i raden av kändisar har köpt travhäst. Patrik Sjöberg har köpt in sig i det treåriga stoet O.F.V.Princess som tränas av Solvallas Henrik Larsson. Bland de övriga delägarna märks namn som Tomas Brolin, Kenta Nilsson, Jonas Björkman och Tony Mårtensson.

– Det är Brolins fel som vanligt. Eller så ska jag inte säga, det brukar gå bra när man lyssnar på Brolin, säger Patrik Sjöberg med ett skratt.

– Jag ser det som en kul grej. Det är 100 andelar på hästen och jag och Brolins gäng har köpt en del av dem. Jag har inte varit så jättekunnig på trav tidigare men nu kommer jag att engagera mig mer. Det blir en social grej att man träffas och har trevligt runtomkring hästen. Förhoppningsvis blir det en del resor och fester, säger han.

Och tillägger:

– Jag har redan bokat in Elitloppet nästa år. Jag var där förra året och det var en fantastisk stämning och en härlig folkfest. Det vore kul om hästen kunde starta då när man är på plats.

Vann 100 000 kronor

Patrik Sjöberg blev travbiten förra året då han vann 100 000 kronor på Dagens Dubbel med Tomas Brolin och Tomas Johansson. Det var i samband med inspelningen av tv-succén Mästarnas mästare på Malta. Travfrälsta Tomas Brolin hade tippat systemet och duon har fortsatt att spela en del efteråt. Dock har travspelandet inte varit någon succé för den före detta friidrottsstjärnan.

– Vi har inte vunnit något speciellt att tala om. Men tack vare storvinsten har vi i alla fall gått jämnt upp. Däremot så var elitloppshelgen förra året en katastrof. Det var i och för sig en trevlig kombination med roliga vänner, mat och dryck. Men när jag såg kontoutdraget efter helgen så var det ingen vacker syn. Jag förlorade mycket pengar, har Patrik Sjöberg tidigare berättat för Trav365.

Vad har du för förväntningar på din häst?

– Enligt Brolin har hon en bra stamtavla och är tydligen väldigt lovande. Tränaren tror mycket på hästen och jag räknar med att hon blir en stjärna. Hon ska börja tävla redan i vår och jag kommer att följa henne så mycket jag kan. Det lär bli flera travbesök framöver och självklart kommer jag att spela på hästen. Jag hoppas att min första häst blir en succé, säger Patrik Sjöberg till Trav365.