V75-stjärnans karriär i fara – allvarligt sjuk

TRAV

V75-stjärnan Conrads Garlands karriär kan vara över.

Hästen har drabbats av en cysta i kotleden – och tvingas nu till lång vila.

– Om tre månader vet vi om han blir en ridhäst eller en travhäst, säger ägaren Leif Bengtsson.

Foto: ALN
Åke Svanstedt och Conrads Garland.

Den åttaårige valacken Conrads Garland drog fram som en virvelvind på V75 under 2010 tillsammans med Åke Svanstedt. Hästen tjänade på tio starter över 700 000 kronor och visade stundvis upp enorma fartresurser.

”Inte utdömd”

Senaste starten skedde den åttonde januari på Jägersros travbana då han slutade tvåa som storfavorit. Efter den starten har man upptäckt att hästen drabbats av en cysta i kotleden och nu är hästens karriär hotad. Äger hästen gör Leif Bengtsson tillsammans med Tomas Eklund och ägarna kommer nu ta hem sin häst för vila.

– Om tre månader vet vi om han blir en ridhäst eller travhäst men jag är ganska optimistisk, det är jag alltid. Han är inte utdömd på något sätt, vi är glada att vi upptäckt felen, säger Bengtsson.

Han fortsätter:

– Cystan sitter på ett ställe där det inte går att operera. Har man tur går det bra, men har vi otur är det nya hästar som gäller. Jag är ganska härdad och haft hästar under många år. Han snittade 75 000 kronor per start under 2010 och det får man vara glad för. Skulle vi kunna få tillbaka honom har han fantastiskt mycket mer att ge, vi får se det som en möjlighet, säger Bengtsson.