Stjärntränaren: Bästa hästen jag har tränat

Foto: Kanal 75
Fabrice Souloy hyllar Commander Crowe.
TRAV

– Det här är den bästa häst jag tränat. Nästa år vill jag vinna Elitloppet och några stora lopp i USA med honom.

Commander Crowes franske tränare Fabrice Souloy skräder inte orden i fransk press dagen efter superloppet i monté.

Det var debut i ridande trav för Commander Crowe på Vincennes i Paris på onsdagen. En debut som ändade i en formidabel succé.

Med Frankrikes ledande montéryttare Mathieu Abrivard på ryggen lämnade den långklivande fuxen sina motståndare i den sista kurvan.

Segertiden blev 1.11,4 över distansen 2 175 meter.

– Det är en superhäst det här och nästa år är jag ganska övertygad om att vi kör världsrekord med honom i vanligt sulkytrav, sade Fabrice Souloy i franska medier under torsdagen.

Trots att Commander Crowe kanske visade sig bättre än någonsin då han fick prova den andra av travets två discipliner, vill alltså Fabrice Souloy slå upp satsningen på monté innan den nya karriären ens har börjat.

Commander Crowe ska tävla för sulky igen menar han.

Vill vinna Elitloppet igen

I Elitloppet 2008 tränade Fabrice Souloy både vinnaren Exploit Caf och tvåan Oiseau de Feux. Nu vill han tillbaka till Solvalla och vinna loppet igen med Halmstadtränaren Petri Puros häst.

Frankrikestationerade svenske tränaren Anders Lindqvist är lite förvånad över vändningen.

– Det finns flera passande montélopp för en valack som Commander Crowe i både december och januari på Vincennes. Lopp med över halvmiljonen eller mer i förstapris. Men man väljer alltså att stå över ett par miljoner kronor, relativt lätthämtade pengar, för att satsa på storlopp i Europa och USA nästa år, säger Lindqvist.

Mäktig uppvisning

Fuxens nye tränaren Fabrice Souloy låter alla förstå att han har en av världens bästa travare. Han är sjungande optimistisk och menar att han vill prova hästen i USA.

Anders Lindqvist igen:

– Det hade kunnat bli bra om hästen fått fortsätta i monté också. Jag pratade med journalister och aktiva efter segerloppet i onsdags. Många menade att det var en av de mäktigaste prestationer man sett på Vincennes.

Vinterträning för Commander Crowe såldes. Fabrice Souloy talar om att han hoppas fördubbla Commander Crowes prissumma under 2011.

Fuxen har tjänat elva miljoner kronor. Hittills.

Mikael Wikner /Kanal 75

ARTIKELN HANDLAR OM