Utklassade eliten – vann 500 000 kr

TRAV
Foto: Gerard Forni/KANAl75

Commander Crowe bjöd på en fantastisk uppvisning tillsammans med jockeyn Matthieu Abrivard när han debuterade i monté på Vincennes i Paris.

När den svenske fuxen accelererade i sista kurvan såg det nästan ut att de franska elithästarna stod stilla.

Segertiden blev 1.11,4 över distansen 2 175 meter och förstapriset var över en halv miljon kronor.

I Frankrike är det franske stortränaren Fabrice Souloy som matchar Petri Puros sjuårige stjärna, som i karriären tjänat drygt 10,3 miljoner kronor framför sulky via 36 segrar på 51 starter och nu alltså ytterligare en halvmiljon redan i debuten under sadel.

Kusken Johnny Takter har kört Commander Crowe vid 20 av hästens segrar och han var lyrisk över över hästens prestation på onsdagen:

– Jag fick gåshud. Jag vill inte säga att det var hans bästa lopp någonsin, men det var imponerande att han gick undan på det sätt han gjorde. Tidigare behövde han ha någon häst utvändigt för att ta i, men nu bara lämnade han konkurrenterna. Souloy säger att han ska vinna Elitloppet med Commander Crowe.

Puro nöjd

Så här sa delägaren Petri Puro till Travnet efter hästens sagolika seger.

– Det kändes bra så klart. Nu har man fått kvitto på att man tänkt rätt... Jag har nämligen varit inne på Frankrike en längre tid för hästen, men så länge han var så bra här hemma i Sverige så fick det vänta.

Lars-Ove Pettersson/Kanal75

ARTIKELN HANDLAR OM