Lindblom: Han är en bra spik på V75

Foto: ALN
TRAV

Han höll strålande i debuten efter en tung resa.

Nu är det mycket som talar för att I Saw You vinner på V75.

– Det är inte mycket att snacka om. Han leder hela vägen och det är en bra spik, säger tränaren Åke Lindblom.

I Saw You gjorde årsdebut för två veckor sedan. Han fick en tuff resa via tredjespår fram utvändigt om ledaren. Men trots det hårda loppet gick han i närkamp med vinnande Mils You Love till slut. En riktigt bra prestation som Åke Lindblom var mycket nöjd med.

– Han gjorde ett kanonlopp med tanke på att han inte hade startat på länge. Jag trodde att han skulle vinna in på upploppet men hästen blev lite rullig den sista biten, säger Åke Lindblom.

I dag startar I Saw You ifrån innerspår i V75-6. Efter att Ågårds Ludde har blivit struken är hästen klar favorit.

– Den enes död den andres bröd, säger Lindblom.

– I Saw You har gått två jobb i veckan och varit jättefin i båda. Först fick han ett ridjobb och sedan lite intervaller. Normalt sett går han framåt rejält med loppet i kroppen då han inte hade startat på ett tag. Det känns som att han kommer att göra ett nytt topplopp i dag.

Vad är det som talar för att hästen vinner nu?

– Han har ett perfekt läge med innerspår och är så snabb ut att det inte finns någon som tar en längd på honom. Det är en stor häst men han är väldigt rapp i steget. Sedan har jag svårt att se honom förlora, framförallt eftersom han har lopp i kroppen och lär vara ännu bättre nu.

– Ärligt talat tycker jag inte det är mycket att snacka om. Det ser bra ut och jag tror att han vinner. Eventuellt kommer han att tävla barfota bak och det är ett klart plus i så fall. Jag tycker att det är en bra spik, säger Åke Lindblom till Trav365.