Efter jordbävningen – nu flyttas storloppet

TRAV

Jordbävningen i Nya Zeeland drabbar miljonloppet The Interdominion.

På grund av skadorna i staden flyttas storloppet som den svenska hästen Annicka startar i.

”Banan skulle kunna vara i skick till dess men det finns ingen stad att hålla till i för alla kommande festligheter som hör till”, skriver Lisa Mannberg, hästens skötare på sin blogg.

Den svenska topphästen Annicka är på plats i Nya Zeeland för att göra flera starter och det stora målet är The Interdominion som avgörs den åttonde april.

Flyttas till Auckland

The Interdominion skulle ha avgjorts i Christchurch, men på grund av jordbävningen som drabbade ön tvingas nu tävlingarna flytta.

”Eftersom en stor jordbävningen vänt ut och in på staden kom nyss beslutet att tävlingarna flyttas upp hit till Auckland. Banan i Christchurch skulle kunna vara i skick till dess men det finns ingen stad att hålla till i för alla kommande festligheter som hör till”, skriver Annickas skötare på sin blogg på Trav365.

”Känns bra”

Eftersom tävlingarna flyttas till Auckland slipper Annicka resan.

”För oss innebär det bara att vi får stanna i samma stall som Annicka redan acklimatiserat sig i,vilket känns bra. Ändringarna som blir i övrigt är att första försöket kommer gå över 2 200 istället för 2 600 och andra försöket och finalen går över 2 700 istället för 2 600 och banan är en "bakvarvs" bana, vilket betyder att dom tävlar åt andra hållet än vad vi gör i Sverige, men det bekymrar nog inte Annicka”, skriver hon.

Läs Lisa och Annickas blogg här.