Kolgjini: Jag har bäst häst

Foto: Kanal75
TRAV

Han har vunnit i stort sett allt hittills i år.

På lördag kan Lutfi Kolgjini få fira nya framgångar då Breeder´s Crown-finalerna avgörs i Eskilstuna.

Bästa chansen? Raja Mirchi.

– Jag kan inte se ett moln på himlen inför finalen, säger Jägersrotränaren.

Över 30 miljoner inkört till stallet och med två månader kvar av 2010 har Lutfi Kolgjini redan noterat sitt bästa år någonsin som travtränare. Han har vunnit det mesta under året, och på lördag kan få anledning att fira nya framgångar då Breeder´s Crown-finalerna avgörs på Sundbyholmstravet utanför Eskilstuna. Han har tre hästar med i finalerna och totalt fem hästar inom V75-spelet. Den största stjärnan, Raja Mirchi, vann semifinalen enkelt och blir storfavorit i sin final, som körs som V75-2.

– Det känns riktigt bra måste jag säga. Ingen som helst otrygghet. Han känns stark, fin och balanserad. Jag kan inte se ett moln på himlen inför finalen, säger Lutfi Kolgjini självsäkert.

”Grymt fin”

Raja Mirchi har galopperat bort sig i två E3-finaler under året – men efter en överlägsen seger i Kriteriet har hästen sett bättre och bättre ut och i semifinalen vann hästen med åtta längder och utklassade sitt motstånd. Med de insatserna i bakhuvudet är Kolgjini optimist inför lördagens tävlingar.

– Han gick en riktigt bra tid joggandes senast och levererade ett fantastiskt slutvarv. Han kändes grymt fin. För min del gäller det att ha is i magen, vara lugn och lita på hästen.

”Fin i puls...”

Supertalangen startar från spår tre bakom bilen. Ett hack innanför står en av de tuffaste konkurrenterna på förhand, Kadett C.D., som tränas av Robert Bergh. Detta kan göra att storfavoriten får ett tungt lopp om Bergh kan och vill köra i ledningen. Men det är inget som bekymrar tränaren.

– Jag litar på min häst och jag vet att med den här hästen avgörs det inte i starten, säger Lutfi Kolgjini.

– Jag är jävligt säker på att det inte bekommer honom något om han måste gå utvändigt ledaren. Han är så stark och var fruktansvärt fin i puls efter senaste loppet. I vinnarcirkeln så rörde han knappt näsborrarna.

Han blir som sagt stor favorit, hur ska spelarna behandla honom?

– Jag har svårt för att råda spelarna om vad de ska göra. Favoriter har bränt förr, men jag tror att jag har bästa hästen. Eller rättare sagt; jag är säker på att jag har bästa hästen...

ARTIKELN HANDLAR OM