”Hoppas att Kolgjini inte vansinneskör...”

Foto: ALN
Paula Asterie, 27, tillsammans med You Bet Hornline och tränaren Robert Bergh.
TRAV

You Bet Hornline har haft ett strålande 2010.

Hästen har sprungit in över 2,3 miljoner kronor och slagit sig in i det yppersta elitskiktet bland landets fyraåriga hästar.

På lördag kan han vinna en ny stor final – Breeders´ Crown på Eskilstuna.

– Jag hoppas inte Bergh och Kolgjini vansinneskör mot varandra, säger hästens ägare Paula Asterie.

När Robert Berghs You Bet Hornline vann både försök och final i Sprintermästaren i somras, kom det stora genombrottet. Fyraåringen hade visat stor talang innan, men visade då att hästen tillhör den yppersta eliten bland fyraåringar i landet. Efter den storsegern har det bara rullat på för stjärnan, en andraplats i Gran Premio Continentale i Bologna, bland andra bra prestationer.

”Bergh är lurig”

I den senaste starten så vann You Bet Hornline enkelt på Solvalla. I och med det är hästen klar för final i Breeders´ Crown – och hästen startar som en av de mest betrodda i loppet.

– Bergh är ju lite lurig och pratar ingen taktik, men han säger att hästen gick sista jobbet under torsdagen och kändes fin, säger ägaren till hästen Paula Asterie.

Paula skapade rubriker efter segern i Sprintermästaren då hon skänkte bort 200 000 kronor av vinstsumman till Cancerfonden. Inför lördagens start har hon lovat att göra det igen. Om hästen vinner så kan Cancerfonden vänta sig en ny check med pengar.

”Har varit ett drömår”

Ska du vara på plats och se loppet?

– Självklart! Följer jag med hästen till Italien och Norge så lovar jag att jag finns på plats när loppet avgörs i Eskilstuna, säger hon bestämt.

Vad har du förhoppning inför finalen?

– Jag har en förhoppning om att Bergh och Kolgjini inte ska vansinnesköra. Robert (Bergh) är verkligen som coolast när det gäller så jag ska bara luta mig tillbaka och njuta.

– Jag tror på bra chans, men jag känner så här, är han femma i mål, så gör det ingenting. Jag är så tacksam och nöjd att jag har den här hästen. Jag sa till Robert; är ni sist i mål på lördag, det skiter jag i. Jag är så stolt över dig och hästen så att jag blir tårögd.

Vad gör du om han vinner, blir det fest?

– Då ska vi abonnera Café Opera, ha ha, nej jag skoja. Vi är åtta stycken som ska åka till Eskilstuna, det blir trevligt. Som sagt, för mig blir det fest oavsett hur det går. Han kan vinna eller komma sist, jag vill ändå fira det här året, det har varit ett drömår, säger Paula Asterie, som vill tacka mannen som övertygande henne om att köpa hästen från allra första början.

– Den jag vill tacka är Andreas Törngren. Han jobbade som försteman i Stall Bergh förut och är Roberts kusin. Han fick mig att köpa den här hästen. Jag tvekade till en början, men han övertygande mig. Det är jag väldigt tacksam över att han gjorde.

ARTIKELN HANDLAR OM