”Jag vill inte byta häst med någon”

Foto: ALN
TRAV

Han var tvåa i Kriteriet efter Raja Mirchi.

I dag ska One Too Many och Stefan Hultman ta revansch i Breeders Crown-finalen – och tränaren är optimist.

– Jag tror att jag har bästa hästen och blir inte förvånad om han vinner, säger han.

Lutfi Kolgjinis supertalang Raja Mirchi har varit dominant bland de treåriga hingstarna och valackerna. Han har utklassat sina motståndare vid de flesta av vinsterna och vann prestigefyllda Kriteriet i överlägsen stil. Där bakom spurtade Stefan Hultmans One Too Many bra och var lika överlägsen tvåa. I dag är talangen ute efter revansch på Raja Mirchi i Breeders Crown-finalen på Sundbyholmstravet. Och Kolgjini har anledning att vara orolig – enligt tränaren Stefan Hultman.

– Det är en fantastiskt fin häst det här. Han låg lite efter kulltoppen inför Kriteriet men visade då hur bra han är. Han blir stadigt bättre och bättre hela tiden och formkurvan pekar uppåt, säger han.

– Han fick ett fjärdespår nu och det är bra. Han är gynnad om det blir lite tempo på loppet. Jag blir inte förvånad om han vinner.

”Tror mycket på honom”

Ni blev tvåa i Kriteriet, vad tyckte du om det loppet?

– Raja var jättebra den dagen och One Too Many fick inte slag på honom. Min häst var inte tom i mål, men fick inte närkontakt med Kolgjinis häst. Men Raja Mirchi kanske också hade krafter kvar?

– Jag ser att formkurvan går åt rätt håll och han vann enkelt senast, på en dålig bana, han gillar inte riktigt när det är kladdigt. Det är är en häst som jag tror mycket på. Jag vill inte byta häst med någon i loppet, han har alla kvalitéer. Han är travsäker, rejäl och går från alla positioner.

Kolgjini säger att han har bästa hästen, vad säger du om det?

– Jag tror att jag har bästa hästen, säger Hultman med ett skratt.

Hur ska ni göra för att vinna loppet?

– Jag tror att min andra häst i loppet Orecchietti håller ledningen och då körs han där. Det blir säkert bra tempo på loppet och det skulle gynna One Too Many.

Orecchietti då, kan inte han vinna från ledningen?

– Det har ju överraskat förr i de här loppen, men jag håller One Too Many som lite bättre. Men visst, får Orecchietti lura dem ett varv så blir han svårslagen. Örjan (Kihlström) röck tussarna för första gången senast, då fick han lov att köra ett extravarv för att hästen blev så pigg. Han säljer sig dyrt i ledningen, varnar Stefan Hultman.

ARTIKELN HANDLAR OM