Vann storloppet – men nära galopp

Foto: Kanal75
TRAV

Stefan Hultmans One Too Many vann Breeders Crown-finalen.

Men det hade kunnat sluta betydligt sämre.

– Han tappade rytmen och var nära att galoppera, säger kusken Örjan Kihlström.

Lutfi Kolgjini och Raja Mirchi var stora favoriter till att vinna finalen för 3-åriga hingstar och valacker. Men efter ett tungit lopp så orkade inte supertalangen strida till seger. Istället så spurtade Örjan Kihlström, som suttit i tredje utvändigt, förbi över upploppet. Men mitt på upploppet fick nog alla i kretsen kring hästen hjärtat i halsgropen.

– Han tappade rytmen och var nära att galoppera. Jag drog en lättnadens suck efter målgång, säger Örjan Kilhström som körde hästen till seger.

– Han kändes bra tills precis innan han rumplade till, tack och lov gick det bra. Vi fick ett fint lopp och Raja Mirchi fick jobba lite i dödens. Det löste sig bra. Det är en väldigt lovande och fin häst. Han visar redan att han tillhör toppen i årgången, fortsatte Kihlström i vinnarcirkeln.

Uppfödaren: ”Fantastiskt”

One Too Many ägs av Travkompaniet och är uppfödd på Menhammar stuteri som äga av redardrottningen Margareta Wallenius-Kleberg. Hon var glad och rörd efter storsegern.

– Fantastiskt. Det här är underbart, helt otroligt. Det här en utav många som jag känner extra för. Det är så roligt, det är så roligt, säger hon.

Hästens tränare Stefan Hultman skulle precis värma en annan häst när resultatet kom i högtalarna på banan. ATG Lives reporter Per Skoglund var vid honom just då.

– Härligt! Ja!!! skrek han rakt ut.

”Klart blek”

Loppets favorit Raja Mirchi orkade inte och efter loppet hade hästen onormal hög puls och var rejält trött.

– Han var klart blek i dag. Han hade hög puls efter loppet. Jag tror att loppet senast satt i kroppen, så enkelt är det, säger Lutfi Kolgjini.

ARTIKELN HANDLAR OM