”Tarzans” show – vann två storlopp

Foto: kanal75
TRAV

Elitloppsvinnaren Iceland vann Gulddivisionen och Aisle Stand vann en Breeders Crown-final.

Stefan”Tarzan” Melander hade en bra dag i Eskilstuna.

– Han har nog aldrig känts så fin, säger tränare och syftade på Iceland.

I Gulddivisionen selade Solvallaprofilen Stefan Melander ut Elitloppsvinnaren Iceland. Tidigare i veckan uttalade sig tränaren på Trav365 och berättade att hästen hade 66-procentig form. Men så som Iceland såg ut så borde det vara lite bättre än så. Hästen pep till ledningen direkt och sedan var spänningen över. Det värsta motbudet, Triton Sund, kom tidigt upp utvändigt, men utgav inget allvarligt hot.

– Han har nog aldrig känts så fin. Han har svårt att skärpa sig i träningen, men i dag var han ruskigt fin. Han ska starta på Gävle nästa lördag, säger ”Tarzan”.

– Nu har ni fått se en Elitloppsvinnare i alla fall, fortsatte han.

”Lite dramatiskt”

I loppet efter, V75-4, var det dags för en ny storseger för Stall Melander. Aisle Stand och Per Lennartsson tog hand om ledningen, fick ordentlig press, men kunde hålla undan till seger. Segermarginalen: Några millimeter.

– Det var lite dramatiskt. Jag trodde att jag var slagen 100 meter kvar. Jag vet inte var hon får krafter från den här. Hon gör ett fantastiskt lopp. Det här föds vissa hästar med. Den här hästen är född till en vinnare. Hon vägrade släppa någon förbi sig. Hon visade var skåpet skulle stå. Det är här otroligt kul, stort! Stefan Melander är en pajas, men en snäll pojk, säger Per Lennartsson efter segern med Aisle Stand.

– Det här är en ruskigt fin häst det här, fyllde Melander i, som fått tagit sig till vinnarcirkeln igen. En promenad han säkert gjorde med nöje...

ARTIKELN HANDLAR OM