Glädjefnattet efter storskrällen på V75

Foto: ALN
TRAV

Lång segergest, en slängd piska och jubel.

Så såg det ut när Ralf Karlstedt chockade alla och vann Breeders Crown-finalen med Prince Tagg.

– Det här är fruktansvärt stort, säger han i vinnarcirkeln efter loppet.

Ett lopp som skulle stå emellan Lutfi Kolgjini, Robert Bergh och Jörgen Westholm, enligt spelarna och expertis, blev något helt annat. Mantorpproffset, Ralf Karlstedt, med 26 hästar på träningslistan serverade sin egentränade Prince Tagg ett perfekt lopp i tredje utvändigt. I slutsvängen vred den lilla tränaren på i tredjespår och fick ordentlig fart på sin häst. När hästarna svängde in på upploppet hade han redan kopplat grepp om segern, och resten blev ren defilering. Prince Tagg vann med 20 meter och kusken Ralf Karlstedt bjöd på stor show över mållinjen. Han gjorde en lång segergest, slängde piskan och skrek ut sin glädje. Efter segern kom en hes och smått chockad tränare till vinnarcirkeln.

– Jag vet inte om det går att berätta hur det här känns, säger han med stakande röst.

– Kan det ske något bättre eller? Det här är fruktansvärt stort. Jag fick ett jättebra lopp och han visade hur bra han är. Hästen blir aldrig trött och han är säkert inte trött nu heller, fortsatte Karlstedt och tackade publiken för de stora applåder han rev upp efter storskrällen på Sundbyholmstravet.

Vann med fem längder

Prince Taggs seger i finalen av Breeders' Crown för 4-åriga hingstar och valacker var värd 700 000 kronor. Hästen var inte lätt att hitta för spelarna. Han var endast streckad på två procent av de inlämnade V75-kupongerna och stod i över 33 gånger pengarna på vinnarspelet. I och med segern rusade V75-värdet iväg rejält. Från 1 169 kronor till 67 000. Till slut så landade utdelningen på sju rätt på 418 587 kronor.

Segertiden blev 1,13,8 över 2140 meter med autostart.

Segermarginalen: Fem längder.

– Han bara flög ifrån dem, säger tränaren Glen Norman, som satt med som expert i ATG Live under dagen.

ARTIKELN HANDLAR OM