TV4: Det största vi har gjort inom trav

Foto: Jerker Ivarsson/Felipe Morales/Magnus Lias Karlsson
Jessica Almenäs, Brolle och Carin da Silva syns i TV4:s nya travsatsning Vinnarfesten.
TRAV

Jessica Almenäs, Brolle och Carin da Silva är klara för travets superprogram i TV4.

Den 19 mars är det premiär för den nya travsatsningen Vinnarfesten.

– Det här är den största enskilda satsningen på ett travprogram i TV4, säger Johan Edlund exekutiv producent för travet inom TV4-Gruppen.

Trav365 har tidigare berättat att programledaren Jessica Alemenäs och artisten Brolle är klara för TV4:s nya travprogram Vinnarfesten.

Nu är det klart att även TV4-profilen Carin da Silva är en av dem som kommer att vara med i sändningen varje lördag.

Premiär i mars

Vinnarfesten kommer att sändas varje lördag i TV4 med start den 19 mars. Programmet kommer att sändas live från Skeppsbron på lyxrestaurangen Pontus by the Sea. Flera kändisar med travintresse kommer att bjudas in och vara med på plats.

– Det känns jättekul att få leda Vinnarfesten och extra roligt blir det att jobba ihop med Brolle. Det är spännande att göra något helt nytt - ett underhållningsprogram med V75 som är det häftigaste spelet som finns, säger Jessica Almenäs i ett pressmeddelande.

Reser runt

Varje vecka kommer Vinnarfesten berätta om personer som vunnit på V75. Carin Da Silva kommer att resa runt i Sverige och möta vinnarna som får berätta hur man bäst lever upp V75-miljonerna.

Du som tittare har även chansen att vinna 10 000 då du ska gissa vem vinner ett V75-lopp. Varje vecka får en tittare gissa och har personen fel flyttas pengarna över till nästa vecka.

”Väldigt kul”

Artisten Brolle, som själv har ett stort häst- och travintressse kommer att stå för musikunderhållning.

– Det här är den största enskilda satsningen på ett travprogram i TV4. Vinnarfesten har alla förutsättningar för att bli ett mycket uppskattat program, både av redan frälsta travälskare men också av andra tittare. Det är väldigt kul att Brolle och hans husband kommer att vara med varje lördag och bjuda på skön musik, säger Johan Edlund exekutiv producent för travet inom TV4-Gruppen.

FAKTA

Information kring programmet:

Kommer sändas 22 veckor totalt. Elva veckor på våren och elva veckor på hösten. Däremellan kommer det att vara sommaruppehåll.

Det kommer att bli ett brett program. Hela lopp kommer inte att visas. Det kommer bli ett enkelt sätt att berätta vilka sju hästar som vann.