Så tog han potten – vann 23 miljoner

Foto: ALN
Per Lennartsson vann V75-7 med Lamborghini S.T.. Det gjorde en okänd travspelare 23,3 miljoner kronor rikare.
TRAV

En okänd nätspelare blev under lördagen 23,3 miljoner kronor rikare.

Spelaren blev ensam med sju rätt på V75 – och tog hem jättevinsten.

– Jag har varit i kontakt med spelaren som var glad men samlad, säger Hasse Svennehed, pr-chef på ATG.

För ett år sedan tog en spelare i Sverige hem den största vinsten på hästar någonsin då mannen vann 67,3 miljoner kronor på Axevallas travbana – ett rekord som fortfarande står sig.

Under lördagen avgjordes V75 återigen på Axevalla och även den här gången avlöste superskrällarna varandra. Efter Per Lennartssons seger i V75-7 med Lamborghini S.T. återstod enbart 2,5 system med sju rätt.

Utdelningen: 9 310 349 kronor.

Spelade bara för sju rätt

För ett tag sedan införde ATG en ny variant av V75. Nu kan man om man vill enbart spela för sju rätt och få 2,5 gånger utdelningen vid vinst vilket var fallet denna lördag. Det innebär att en okänd spelare i Sverige vann 23 275 872 kronor på V75 vilket är den nionde största vinsten någonsin på trav i Sverige.

Spelaren hade lämnat in sin kupong via atg.se och systemet innehöll en spik, 11 Orali i V75-6 som vann till nästan sju gånger pengarna. När Trav365 når ATG:s pr-chef Hasse Svennehed har han precis varit i kontakt med vinnaren över telefon.

– Jag har pratat med vinnaren, gratulerat vinnaren och spelaren vill vara anonym. Vinnaren var väldigt glad men samlad. Spelaren hade följt loppen under eftermiddagen och visste att det var sju rätt på han eller hennes system. Vinnaren var helt klar över att det var rejäla pengar på lappen.

”En skön blandning”

För ATG innebär det här ytterligare en jättevinst på V75. Och det roliga är att Axevallas travbana ofta bjuder på höga utdelningar.

– Det är roligt med V75 generellt sett, det blandar höga och låga utdelningar. Det är en skön blandning och det är jättekul, säger Hasse Svennehed på ATG.