Missen som kostade spelaren fem milj kr

Foto: ALN
TRAV

Här är missen som gjorde spelaren gick miste om miljoner.

Helgens miljonvinnare valde att spela V7 och missade flera miljoner i fem och sex rättspotten.

– Miljonvinnaren var väldigt glad för vinsten och var inte alls ledsen över det här, säger Hasse Svennehed, PR-chef på ATG.

För andra året i rad slutade V75-tävlingarna på Axevalla med att en ensam vinnare tog hela potten.

Nästan exakt för ett år sedan vann en man 67,3 miljoner på V75 och i lördags var det dags igen då en spelare vann 23 miljoner. Spelaren hade lämnat in sin kupong via atg.se och systemet innehöll en spik, 11 Orali i V75-6 som vann till nästan sju gånger pengarna.

Värdet för sju rätt slutade på omkring nio miljoner, men vinnaren hade valt att spela V7 vilket innebär att personen fick 2,5 gånger utdelningen.

Men eftersom spelaren var ensam med alla rätt fyllde inte V7 någon funktion den här gången. I stället gick personen miste om femmorna och sexorna på V75 – vilket innebär flera miljoner i förlust. Eftersom systemet kostade över 1 000 kronor och värdet för sex rätt blev 104 206 kronor och värdet för fem rätt slutade på 2 581 kronor kan det ha handlat om flera miljoner i förlust.

”Förlorade fyra-fem miljoner”

TV4-experten Johan Edlund tar själv upp ämnet i sin V75-krönika.

– En inte alltför vild gissning är att spelaren ”förlorade” fyra-fem miljoner kronor. Men det kanske vinnaren kan stå ut med, skriver han i sin krönika

Hasse Svennehed på ATG har varit i kontakt med miljonvinnaren.

– Jag och miljonvinnaren pratade om det här. Han eller hon var glad för vinsten och var inte alls ledsen över det här. Personen var på det klara över regelverket för V7, säger Hasse Svennehed.

”Rätt bra odds”

Enligt ATG är regelverket så att spelar man V7 avsäger man sig utdelningen på femmorna och sexorna.

– Det här är inget som vi mörkar. Men det rätt så goda odds när man väljer att spela V7. I fjol hade vi 57 stycken V75-omgångar och vid två av omgångarna blev en person ensam med alla rätt. Vid alla de andra omgångarna tjänar man på att spela V7, säger Hasse Svennehed.

– Normalt sett tjänar man på att spela V7 när man vinner i den översta potten. Vid några enstaka fall kan man gå back, blir man ensam med alla rätt då är det bättre att inte spela V7.